Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Mladinski delavec
 
kontakti
 
prostor
 
Evropska prostovoljna služba
 
Mladi kreativni potenciali
 
Katalizatorji
 
Poslovanje
 
    O_nas      
         
 Mladinska izmenjava v Italiji
Put yourself in my shoes  
PUT YOURSELF IN MY SHOES Trilateral youth exchange, KA1 Erasmus+

PERIOD: 24-31 July, travels included

LOCATION: Carfizzi, Calabria Region, Italy

PARTICIPANTS: 9 + 1 leader (10 total) each group - SEX: 4 males, 5 females - AGE: 18-21 years old

PARTICIPANTS PROFILE: Half of the participants will fall in the category of NEETs or young people with fewer opportunities (facing educational, social, economic or even geographic obstacles), while the other half is closely conected with them. PARTNER COUNTRIES: Ireland, Italy, Slovenia

FINANCIAL CONDITIONS: travels covered till  € 170, accommodation (private guest-houses with single/twin/double rooms, according to groups list and availability) and food (catering) fully covered

ABSTRACT People all over the world are emphasizing how important it is to understand each other and to take an active role in society.
Dfferent EU programmes support and encourages us to accept the differences among us and to come closer and that is why the primary aim of our project PUT YOURSELF IN MY SHOES are: spread tolerance, improve the inclusion of NEETs as social integration, contribute to a better participation and entrepreneurship of youth at local and international level.

In addition, we plan to make a video during the project. Or, better, we will ask all paricipants to record as many short videos as they like in order to have also audio-visual memory of our project. After it, we will mount the best scenes and we will deliver a kind of narrative and promotional video. Which will be useful for all future applicants, but also for all the stakeholders and target audience in our three Countries.

prijave do 25.06.2016 na: dragana@mcp.si
 
 
 EVS AVANTURA
 
Več...  
Si želiš dinamičnega preživljanja časa in na ta način kaj novega naučiti? Si želiš novih izkušenj? Si želiš spoznati nove prijatelje in spoznati druge kulture ter običaje? Vaditi znanje tujega jezika ali se naučiti novega jezika? Si želiš pridobiti nove socialne veščine in kompetence? Ti je prostovoljstvo blizu?

V Mladinskem centru Postojna iščemo zainteresirane, ki bi se z EVS prostovoljci srečeval/a, se družil/a in ga vpeljala v lokalno okolje.

Če te to zanima, postani del avanture naših evropskih prostovoljcev!

Pomembno je znanje tujega jezika (vsaj angleščine), da znaš prisluhniti, si družaben/a in si s prostovoljcem deliš podobne interese. Hkrati pa izkoristi možnost izobraževanj v tujini, kjer se lahko naučiš kar te zanima in hkrati postaneš »vodič« našim prostovoljcem.

Smo vzbudili tvoje zanimanje in si želiš več informacij? Piši nam na dragana@mcp.si ali martina@mcp.si
 
 
 S prostovoljstvom v Berlin
Naš partner iz Nemčije objavlja dve prosti mesti na projektih v Berlinu. Eno mesto obsega delo z otroci v vrtcu in drugo mesto je za vse tiste, ki jih zanima delo v verskem objektu. Za mlade do 30 let, ki radi delajo z otroci ali bi se radi seznanili z verskimi opravili in bi radi spoznali življenje v Berlinu, je to enkratna priložnost.

Projekta se začneta avgusta 2015 in trajata 12 mesecev. Za več informacij o sami organizaciji, kjer bi opravljali svoje prostovoljno delo kliknite tukaj www.masorti.de/ueber_uns_en.html . Za prijavo in dodatne informacije pišite na dragana@mcp.si.
 
 
 EVS
Mladinski center Postojna skupaj z Nacionalno agencijo Movit nudi možnost mladim do 30 let, da se udeležijo projekta imenovanega Evropska prostovoljna služba. Tretje leto zapored naš mladinski center gosti mlade iz držav EU in držav partneric ter koordinira njihovo prostovoljno delo pri nas. Tako smo dobili priložnost gostiti v Postojni mlade iz Srbije in Češke republike. Letos je pri nas Benoit iz Francije, ki s svojo angažiranosti pri organizaciji dogodkov (koncertov, mednarodnih večerov..) prispeva k pestrosti kulturnega življenja Postojne. S prvim decembrom se mu bo pridužil Necat iz Turčije. Skupaj bosta veliko prispevala ne samo pri pestrosti kulturnega življenja MCP temveč celotne lokalne skupnosti. Njihove pestre dejavnosti lahko spremljate z decembrom na naši spletni strani, kjer bosta v angleščini beležila svoja doživetja.  
 
 Marie-jin pogled na EVS
Kako sta naša prostovoljca Adam in Marie doživljala svoje prostovoljstvo v Postojni, njun osebni pogled si lahko preberete na mariewevs.blogspot.com/

 
 
 EVS in Mladinski center Postojna
 
Več...  
Obveščamo vas, da je 28.8.2011 Nacionalna agencija programa Mladi v akciji sprejela naš Izraz interesa za sodelovanje v EVS (evropska prostovoljska služba) projektih kot pošiljajoča, gostiteljska in usklajevalna organizacija in smo s tem prva organizacija v naši regiji, ki ima pridobljeno EVS akreditacijo in bo aktivno izvajala ta program.

Evropska prostovljna služba je namenjena mladim med 18. in 30. letom in jim nudi možnost, da izrazijo osebno predanost s prostovoljskimi aktivnostmi v obsegu polnega delovnega časa v tuji državi znotraj ali zunaj meja Evropske unije.
Prostovoljstvo v tuji državi je neformalna učna izkušnja, ki nadgrajuje poklicne veščine in kompetence prostovoljca in tako prispeva k njegovi zaposljivosti. Obenem pa pri prostovoljcih povečuje občutek solidarnosti, razvija njihove družbene veščine in spodbuja aktivno vključevanje v družbo. To je situacija, kjer imata korist tako prostovoljec kot skupnost.

Prostovoljec je upravičen do potrdila Youthpass, ki priča o njegovem sodelovanju v EVS, ter o izkušnjah in veščinah, ki jih je pridobil tekom službe (več info na www.youthpass.eu).

Če vas zanima v katerih državah in v kakšnih programih se lahko priključite kot prostovoljec, poglejte v bazo akreditiranih gostujočih (hosting) EVS organizacij na naslovu: http://ec.europa.eu/youth/evs/aod/hei_en.cfm ali pa nam sporočite vaš interes in skupaj bomo poiskali pravo organizacijo za vas.  
Več informacij o Evropski prostovoljni službi nadete na spletni strani http://www.evs.si.

Zveza društev Mladinski center Postojna bo kot pošiljujoča organizacija prostovoljcem nudila vso finančno in administrativno podporo, prav tako bomo nudili usposabljanja pred odhodi v tujino in pomoč pri reintegraciji ob vrnitvi v domovino.

Program Mladi v akciji podpira mobilnost znotraj in zunaj meja EU. Osnovan je na podlagi neformalnega učenja in medkulturnega dialoga, ter spodbuja vključevanje vseh mladih ne glede na njihovo izobrazbeno, socialno in kulturno odzadje.

Za več informacij se lahko obrnete na e-mail: evs@mcp.si.
 
 
 Naš prvi prostovoljec
 
Več...  
Mladinski center Postojna je v letu 2011 uspešno pridobil akreditacijo za sodelovanje v akciji Evropska prostovoljska služba kot pošiljajoča, koordinacijska in gostiteljska organizacija. Na podlagi pridobljene akreditacije in želje mladih po mednarodnih prostovoljskih izkušnjah smo v letu 2012 gostili v MCP-ju prostovoljca iz Srbije.

Nikola je prostovoljno službo v Postojni opravljal v avgusta in septembra 2012 v trajanju šestih tednov. Po prihodu v Postojno smo ga najprej nastanili v mladinskem hotelu Proteus, kasneje pa v privatni sobi na Kremenci. Takoj ob prihodu smo mu predstavili dejavnosti, ki naj bi jih kot prostovoljec opravljal. Nikola se je zelo uspešno vključil v pripravo in izvedbo festivala Zmaj 'ma mlade, tako kot soorganizator kot tudi fotograf dogodkov na Zmaju. V času pred samim začetkom festivala se je aktivno vključil v akcijo izdelave Zmajevih ležalnikov in tudi sam oblikoval in izdelal blago za en ležalnik.

V času festivala je opravljal različne aktivnosti, od tehnične priprave dogodkov, prek komunikacije in koordinacije nastopajočih, pa do foto in video dokumentiranja dogodkov. Njegove fotografije si lahko ogledate tudi v zgornji galeriji.

Nikola se je v času opravljanja njegove prostovoljne službe seznanil z načini organizacije različnih dogodkov in zagotavljanjem tehničnih in drugih sredstev za izvedbo prireditev. Prek sodelovanja v organizacijski ekipi si je pridobil izkušnje na področju delovanja v skupini in koordinacije vseh deležnikov pri pripravi in izvedbi dogodkov.

V prostem času je Nikola obiskal tudi nekaj znamenitosti v Sloveniji in bližnji okolici, med drugim Postojnsko jamo, Predjamski grad, Maribor, Ljubljano, Bled, slovensko obalo in Benetke.

Naša prva izkušnja s prvim gostovanjem prostovoljca je bila izrazito pozitivna, saj se je Nikola uspešno vključil v aktivnosti Mladinskega centra Postojna in bistveno pripomogel k izvajanju njegovih dejavnosti. Glede na izkušnje lahko trdimo, da naš prvi prostovoljec, ne bo tudi zadnji.
 
 
               
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004