Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Natečaj Karantena in jaz... 14. 3. 2021  
Skupaj z Društvom prijateljev mladine PO-PI smo pripravili nagradni likovni in fotografski natečaj na temo karantene.  
       
 
 
Skupaj z Društvom prijateljev mladine PO-PI smo pripravili likovni in fotografski natečaj Karantena in jaz. Otroke, mlade in vse ostale smo povabili k likovni ali fotografski upodobitvi njihovega doživljanja časa pandemije.

Prejeli smo kar 107 del, tako da sta ocenjevalni komisiji likovnega in fotografskega dela natečaja imeli kar zahtevno delo. V natečaju so bili ključni ocenjevalni kriteriji izvirnost, tehnična izvedba in vsebinska skladnost dela s temo natečaja.

Natečaj je bil razdeljen na dva sklopa: likovni in fotografski. V likovnem delu so lahko sodelovali udeleženci do 15 let starosti, v fotografskem pa vsi ostali.

Na likovni del natečaja je prispelo skupno 66 del. Prispeli izdelki so bili razdeljeni na dve starostni kategoriji: do 10 let in nad 10 let. Likovna dela je ocenjevala komisija v sestavi: oblikovalka vidnih sporočil Barbara Kogoj, študentka likovne pedagogike Živa Simšič, kuratorka v Hiši kulture v Pivki Mojca Grmek, predstavnica MCP-ja Nika Rudolf in župan Občine Postojna Igor Marentič. Ocenjevalna komisija je izbrala tri najboljša dela v vsaki starostni kategoriji.
Na podlagi točkovanja ocenjevalne komisije so na likovnem delu natečaja nagrajena naslednja dela:

Starostna kategorija do 10 let:
1. mesto: Arne Primc
2. mesto: Žiga Sušelj
3. mesto: Tibor Hočevar.

Starostna kategorija nad 10 let:
1. mesto: Lars Veenvliet
2. mesto: Neža Meglič
3. mesto: Ažbe Polšak.
Poleg navedenih je ocenjevalna komisija dodatno izpostavila delo Maksa Barukčića. Avtorju zaradi tehnične izvedbe dela izreka priznanje.


V fotografskem delu natečaja je z 41-imi deli sodelovalo 16 udeležencev. V ocenjevalni komisiji fotografskega dela natečaja so dela ocenjevali fotograf Marko Murovec (Foto atelje Postojna), fotografinja Tea Nagode (FluffyPixels Studio), fotograf in oblikovalec vidnih sporočil Tomaž Penko, predstavnica MCP-ja Nuša Strle in župan Igor Marentič.
Na prva tri mesta je ocenjevalna komisija uvrstila dela naslednjih avtorjev in avtoric:
1. mesto: Lucija Meglič
2. mesto: Vesna Jug
3. mesto: Tomaž Lenarčič.

Mlajše zmagovalke in zmagovalci likovnega dela natečaja bodo nagrajeni s paketi za ustvarjanje v vrednostih 150 EUR, 100 EUR in 50 EUR, starejši pa bodo prejeli darilne bone spletne trgovine Antus v vrednostih 150 EUR, 100 EUR in 50 EUR.
Nagrade za avtorje in avtorice najboljših fotografij so fotoaparat Polaroid OneStep+ za 1. mesto, bon za izdelavo kvalitetne foto knjige DigiFot za 2. mesto, in profesionalno fotografsko stojalo JJC TP-J1 za 3. mesto.

Razstavo smo pripravili v okviru letošnjega festivala Zmaj 'ma mlade, za zaključek pa izbor del posredovali v zbirko Slovenija in koronavirus Muzeju novejše zgodovine.
Vsem udeležencem se zahvaljujemo za sodelovanje in poslana dela.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004