Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Poletni kino: Bog obstaja, ime ji je Petr... 9. 9. 1999  
       
 
Film, posnet po dogodku, ki je pred leti vznemiril malo makedonsko skupnost, je univerzalna in nadvse aktualna zgodba o uporu proti patriarhalni družbi. Dobitnik nagrade LUX in nagrade Art kino mreže Slovenije.

V Štipu, malem makedonskem mestu, lokalni duhovnik vsako leto januarja vrže v reko leseni križ, za katerim se požene množica moških. Tistega, ki ga ujame, bosta vse leto spremljala sreča in uspeh. Tokrat za križem skoči tudi Petrunija in se že naslednji trenutek dvigne iz vode s trofejo v roki. Moški so besni: kako si drzne v njihovem ritualu sodelovati ženska? Vse mesto je na nogah, a Petrunija se ne da: dobila je svoj križ in ne bo se mu odrekla.

Režija Teona Strugar Mitevska, scenarij Elma Tataragić, Teona Strugar Mitevska, producentka Labina Mitevska, produkcija Sisters and Brother Mitevski, koproducenti Danijel Hočevar, Sebastien Delloye, Zdenka Gold, Marie Dubas, Elie Meirovitz, koprodukcija Vertigo, Entre Chien et Loup, Spiritus Movens, Deuxième Ligne Films, EZ Films, igrajo Zorica Nuševa, Labina Mitevska, Simeon Moni Damevski, Suad Begovski, Stefan Vujisić, Violeta Šapkovska, distribucija Vertigo.


V primeru dežja projekcija odpade.
Prireditev se izvaja v skladu s priporočili NIJZ. Število gledalk oz. gledalcev na projekcijah je omejeno na 50 ljudi. Zaradi odloka o začasnih omejitvah zbiranja bomo ob vstopu na prizorišče od obiskovalcev zahtevali naslednje osebne podatke:
- ime in priimek,
- naslov stalnega prebivališča in
- kontaktna telefonska številka.
Obenem boste s podpisom podali privolitev, da lahko vaše osebne podatke posredujemo NIJZ v primeru, če bo naknadno ugotovljeno, da se je prireditve udeležila na COVID-19 pozitivna oseba.
Seznam z osebnimi podatki in podpisi bomo čez 30 dni uničili (zažgali).

 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004