Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Dokumentarni film Okus po Evropi... 26. 1. 2007  
       
 
Družbeno kritični dokumentarni film Taste of Europe konceptualizira imigracijo ter življenje v Evropi skozi osebno pripoved 25 priseljencev iz celega sveta. Po besedah avtorja: Uroša Lebarja, ima film dva cilja: (1) ljudem, ki so namenjeni v Evropo, podati v premislek emocionalni priročnik po situacijah, na katere bodo po vsej verjetnosti naleteli, ko bodo prispeli na cilj, (2) ljudem, ki živijo v Evropi približati doživljajsko stran imigracije ter ob enem prikazati življenje v Evropi iz oči priseljencev.  

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 Maruša 9. 3. 2008 ob 11.20 
Gledam mestni trg, sedaj ko ni hotela Kras in je prav fajn. Mesto v svojem centru potrebuje uporaben prireditveni prostor veliko bolj kot hotel. Predlagam, da se naredi garažna hiša pod zemljo, ker bo vedno prav prišla, zgoraj pa se namesto hotela naredi pokrit prireditveni prostor. S pobiranjem parkirnine in oddajanjem prireditvenega prostora v najem bo imel tudi investitor večji dobiček kot s hotelom.
 
 
 bojan babić 8. 3. 2008 ob 11.24 
bravo samo, lepo si to napisal. dodal bi mogoče le to, da bi se šefi morali zavedati, da si postavljajo spomenik, ki bo dolgo časa opominjal ljudi kakšni so bili ti ob(lastniki).
 
 
 Andrej 11. 2. 2008 ob 16.50 
Očitno sodelujeva v debati dva Andreja z drugačnimi mnenji . Tudi jaz sem hodil v šolo v Postojno pa si vseeno želim da bi bil ta trg čim boljši. Opozoril bi pa na trg v Idriji ki ga je oblikoval znan arhitekt (Podrecca) pa zadeva nekako ne funkcionira. Prej je bil sredi Idrije tak trg kjer je bilo polno ljudi, sedaj pa so naredili granitno puščavo ki se ji vsi prav izogibajo. kar je v mestu kot je Idrija, kjer je zelo malo prostora še bolj problematično kot v Postojni. S tistim temnim granitom so trg prav "ubili". Menda bodo še nekaj dodelali da bi bilo boljše.... Nisem iz foha in težko sodim zakaj, ma zadeva ne štima.
Upam da bo v Postojni bolje in da bo trg imel eno pravo energijo tudi ostale dni ne samo med Zmajem. Nekako tako kot recimo prešernov trg v LJ ki ima en dober filing, saj je vedno obljuden (zaljubljenci, turisti, ....).
 
 
 Andrej 7. 2. 2008 ob 23.59 
Postojnci, nikoli vas nismo marali posebej, sploh če smo morali hotditi k vam v šolo. Čestitamo, kačji trg boste imeli. Slabšega si nikoli nisem želel.
 
 
 Sandi 6. 2. 2008 ob 18.25 
Sramota za mesto,če to sploh je,da se tako pomenbne odločitve sprejemajo brez strokovne javnosti.Načeloma mesto ki dela tako pomenben projekt kot je mastni trg najame tudi temu primirnega arhitekta.(Idrija,piran)
 
 
 samo 1. 2. 2008 ob 10.36 
Ne gre generacijski prepad, vsaj v tem primeru ne. In ne gre za moj ali tvoj trg, temveč za NAŠ trg, tukaj in zdaj, ne čez deset ali dvajset let. TUKAJ in ZDAJ. Glede razumevanja pa samo to: osebno res ne razumem ignorance in arogance do vseh nas. Ne razumem tudi tega, zakaj je treba delati z javnim, kot svinja z mehom. Pa sem malodane že star in bi se mi glede na leta menda moralo že svitati, ne? V borbo torej!
 
 
 mlajši mladinec 1. 2. 2008 ob 8.48 
zgodovina se ponavlja
vsak dela svoj trg
vi niste še na vrsti
pridete pa 200 %
in spet vas bo mladina napadala
in imela bo prav
ker mladina nikoli ne bo razumela starih in stari ne mladih
in to je edino normalno če ne pravilno
in prav je da skrbiteza svoje okolje
prav je da se vpisujete v zgodovino s svojimi dejanji
in vse je prav kar delate
kaj boste naredil ali spremenili bo pokazal čas
slovenija še ni doživela upora mladine
tudi postojna ne
na pokošenem so vsi heroji
zadost nakladanja
v borbo za postojno
 
 
 Rafael, Katarina 23. 1. 2008 ob 18.24 
Ali so v tej občini ljudje, ki jih sploh zanima, kašno bo njihovo središče mesta? Saj bo to "dnevni prostor" tega mesta. Premalo je bilo komentarjev in še ti so bili nekritični do župana in financerjev. Le pogum "Mladi zmaji!
 
 
 Andrej 21. 1. 2008 ob 9.03 
Strinjam se da je treba tako spremembo, ki bo za naslednjih 30 do 40 let spremenila center Postojne obravnavati bistveno bolj poglobljeno in upoštevati interese vseh meščanov Postojne in ne samo nekaterih, ki v tem vidijo le kratkoročni ekonomski interes.
Centru Postojne je treba dati "dušo" in namen. Tega pa se samo z granitnim tlakovanjem ne da doseči, pa če se to sliši še tako imenutno.
 
 
 ROBI 19. 1. 2008 ob 8.51 
Meta,vi raje zase obdržite taka mnenja,Samota poznam in je uredu možakar.
 
 
 ROBI 19. 1. 2008 ob 8.49 
Ne vem zakaj silijo z glavo skozi zid,in kaj naj bi blo tolk boljše,kot če pustijo tko kot je ?
 
 
 Samo 18. 1. 2008 ob 16.53 
Ja. Meta, hvala, super mnenje na stališče ste podala. Imate prav.
 
 
 Lena 18. 1. 2008 ob 16.50 
Jaz se strinjam z vsem kar si napisal. Občina Postojna je do sedaj naredila bore malo za družbeno kulturni razvoj Postojne. MCP pa se izredno trudi in je izredno dejaven, kar se vidi po številnih prireditvah, koncertih, razstavah in otroških delavnicah. MCP so mladi in maldi morajo soodločati o izgledu in prihodnosti Postojne.
 
 
 Meta 18. 1. 2008 ob 16.10 
Saj zato, kaj pa še tam delaš ( slab vtis), daj možnost napredni mladini....!
 
 
 Samo 18. 1. 2008 ob 14.09 
Menda sem pa ja že mož.
 
 
 Meta 18. 1. 2008 ob 13.43 
Samo, pa kaj ti si še mladinec? Mladinci so bili včasih stari do 28 let, potem pa so postali možje!
 
 
 toni 27. 2. 2007 ob 15.35 
odličen film, res so karakterji ti emigrantje;)
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004