Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Lego ustvarjalnica... 8. 10. 2019  
       
 
Lego kocke so že dolgo časa izredno priljubljene. Zaradi svoje enostavne uporabe omogočajo razvoj prostorskih in koordinacijskih sposobnosti, hkrati pa dopuščajo domišljiji prosto pot. So enostavne in hkrati kompleksne in so pri pripovedi različnih zgodb lahko zelo poučne in zanimive.
Tablični računalniki so dober primer uporabe multimedije z namenom spodbujanja domišljije in nam lahko zelo približajo kreativni proces izdelave “stop-motion” animacije.

Delavnica je namenjena osnovnošolskim otrokom. Udeleženci bodo najprej spoznali osnovne zakonitosti pripovedi zgodbe in tehnične izvedbe izdelave “stop-motion” animacije. Izdelali bodo kratko zgodbo nato pa po manjših ali večjih skupinah sestavljali kocke. Na vnaprej pripravljenem prostoru za snemanje, ki bo vseboval profesionalne luči, več različnih ozadij in tablični računalnik s profesionalno aplikacijo za izdelavo tovrstnih animacij, bodo potem posamezne skupine posnele svoje dele zgodbe. Na koncu bomo skupno zgodbo še zvočno opremili.

Udeleženci se bodo na delavnici naučili osnovnih zakonitosti pripovedovanja kratke zgodbe, osnovnih zakonitosti izdelave “stop-motion” animacije, in osnovnih zakonitosti dela z multimedijo opremo.

VSA MESTA SO ŽE ZAPOLNJENA, ZATO PRIJAVA NI VEČ MOGOČA!

Aktivnosti sofinancirata Občina Postojna in Zavarovalnica Triglav.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004