Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Impro liga - večer improvizacijskega gle... 1. 3. 2008  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Impro liga
V soboto, 1. marca 2008, se bosta ob 21. uri prvi tekmi drugega dela Impro lige, vseslovenskega prvenstva v gledališki improvizaciji, pomerili ekipi Modro nebo in Banda Ferdamana.
Impro liga je projekt KUD-a France Prešeren, v katerega je letos vključenih več kot 100 ljubiteljev improvizacije: od improvizatorjev samih, do moderatorjev, tehnikov, glasbenikov in ostalega podpornega osebja.
Predstave Impro lige so zasnovane po principu anglosaksonskih »Theatresports«, avtorja Keitha Johnstonea. Jedro predstav tako predstavljajo krajši, 3-4 minutni prizori ali impro discipline, ki so omejeni z določenimi pravili, znotraj katerih se morajo gibati igralci. V predstavo pa je aktivno vključeno tudi občinstvo, saj s podajanjem predlogov (prostor prizora, žanr prizora, čustva,…) poskrbijo, da so prizori res improvizirani. Prizori so večinoma komične narave, vsebujejo pa tudi elemente drugih žanrov. Posebnost žanra je preprostost izvedbe, saj so improvizatorji pri igranju ne uporabljajo zahtevne scenografije ali kostumografije.
Pri komunikaciji igralci–občinstvo ima pomembno vlogo tudi moderator večera, ki skrbi za predstavitev koncepta večera, improvizatorjev, disciplin, pobiranje predlogov, hkrati pa z improviziranim stilom »stand-up« komedije ohranjuje splošno dobro vzdušje med gledalci.
 

www...
 
     
     
Modro nebo
Modro nebo je improvizacijski kolektiv, ki je v Postojni že gostoval, a se njihova zadnja predstava v notranjski prestolnici ni iztekla ravno po načrtih. Ekipa, ki je junija 2007 že drugič zapored postala prvak Impro lige, je tu namreč doživela enega od dveh porazov v zadnji sezoni. A vseeno so se pobrali in s svojim subtilnim humorjem, lesenim plesanjem in občasnim fušanjem očarali improbčinstvo po Sloveniji, člana ekipe Jaka Šubic in Zala Vidali, pa sta tudi pobrala tituli najboljšega improvizatorja in najboljše improvizatorke v Sloveniji za obdobje med leti 2005 in 2007 (za orientacijo, ker obe imeni zvenita žensko): Jaka je fant, Zala dekle).  

 
     
     
Banda Ferdamana
Banda Ferdamana pa je edini avtohtoni štajerski improvizacijski tim. Odlikuje jih predvsem pretirana pijanost v privatnem življenju, na odru pa predvsem ekipni trud, ki ga z različnimi kratkimi dovtipi gradijo vsi improvizatorji ekipe. Letos imajo za seboj že 4 tekme, saj so se v glavni del Impro lige uvrstili skozi kvalifikacije, v prvem delu pa so suvereno pometli z eno izmed mnogih kranjskih improligaških ekip in v drugi tekmi skoraj premagali lanskoletne viceprvake Veseličko. A kako se bo končala njihova prvi sprehod med stalagniti in stalaktiti? Prepričajte se sami!  

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   4  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004