Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Lutkovna predstava Jazbečar Tobija... 12. 2. 2014  
       
 

Jazbečar Tobija je tak, kot vsak jazbečar: trup ima tenek kot trakec, noge so krive in kratke, ušesa velika kot rjuhe in gobček nekako »oh, ni vredno lajati« in je zato deležen posmeha ostalih psov. Tobija pa bi se tako rad s kom igral, se lovil in se grizel. Gospod Florjan mu zato predlaga, naj na pomoč pokliče pasjo vilo, ki mu lahko izpolni željo. Tobija si seveda želi biti drugačen, to že ve, a kakšen? Ker se ne more odločiti, po odgovor steče v živalski vrt, kjer mu vsaka žival svetuje, a vedno kaj drugega. Tobija na koncu poti vendarle ugotovi, da je najbolje, da je vsak kar tak, kakršen je in da si je tak tudi všeč.

Z lutkovno igrico  »Jazbečar Tobija« češkega avtorja Zdeneka Floriana bodo  nastopali člani 5. družine Mladinskega doma Malči Beličeve. (http://www2.arnes.si/~mdljmb1s/).   
V MDMB živijo otroci in mladostniki, ki zaradi različnih vzrokov ne morejo živeti v svojih matičnih družinah. (Vzroki so predvsem na strani odraslih.)
Obiskujejo različne osnovne in srednje šole v Ljubljani. Nekateri se ob vikendih vračajo domov ali k sorodnikom, spet drugi ostajajo v domu, ker te možnosti nimajo. V dom so lahko sprejeti otroci, ko začnejo obiskovati šolo tj. s šestimi leti, ostanejo lahko načeloma do konca srednje šole. Nekateri ostanejo v domu krajši čas, leto dve, tri, spet drugi so v domu po deset, tudi dvanajst let.

Izvor predstave sega nekaj let v preteklost, ko je v Domu pod mentorstvom lutkarice LGL Maje Kunšič potekala lutkarska delavnica in rezultat je igrica o kužku Tobiji. Igralska zasedba je obnovljena (nekaj članov je že zapustilo dom, a so jih nadomestili novi člani), čeprav je večina igralcev še iz prvotne zasedbe, tudi glavna igralka.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 ANITA 13. 2. 2014 ob 8.15 
odlična predstava, zelo vzgojno in podučno...
še veliko odigranih iger vam želim
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004