Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Razstava slik... 14. 4. 2006  
Razstava slika avtorjev Simona Jugovica Finka in Valentine Verč.  
       
 
Simon Jugovic Fink
Rojen je 14. julija 1977 v Ljubljani. Leta 1997 je končal Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer grafično oblikovanje. Leta 2004 je diplomiral iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Živi v Trzinu.

Risbe
Risba, uporabljena v smislu »čistejšega medija«, kjer spregovori primarnost črte, linije, konture ter kroki, skica, sta odraz in rezultat avtorjevega dejavnega opazovanja sveta in dogajanja okrog sebe.
Prenos spontanega eruptivnega izbruha, ki se napaja iz erotičnosti, energije, občutene kot napetost, transformira sliko iz abstraktnega v refleksivno. Nastale praznine so molk, ki pelje v ekspresivnost, v dialog zvoka in tišine, kjer zvok/glasba ostaja poriv, impulz in v svoji čisti energiji hkrati tudi medij pripovedi, kjer se prepletata erotika in duhovnost…  

Akvareli
Avtoportreti se dozdevno stikajo v krajinah – te postajajo tudi same neke vrste portreti videnega in v notranjem svetu pregnetenega v smislu osebnih predstav… Te pokrajine, dežele razsmišljenih misli, se zmorejo intuitivno zapisovati skozi linijo v nove podobe prostora duhovnih razsežnosti.
Akvareli so nekakšen haiku, prispodobe poezije – črta in linija se izražajo skozi odločno zarisane in minimalistično zreducirane poteze, ki prežarjajo, režejo površine papirja. Tudi polja beline, ki jih omogoča sama tehnika akvarela, so tu uporabljene kot zelo zgovoren molk – z nepopisanostjo praznine je avtorju uspelo izgovoriti in razkriti pričevalnost naslikane zgodbe ter se dotakniti njenih globljih razsežnosti, ki posegajo onkraj videnega in vidnega.

Tanja Cigoj
 

 
     
     
Valentina Verč
Rojena je 24. junija 1979 v Šempetru pri Novi Gorici. Leta 1998 je zaključila Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer modno oblikovanje. Leta 2004 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Živi v Malih Žabljah.

Skice
Valentina Verč svojim skicam, ki so stalne spremljevalke slik, hote dodaja ali priznava nov pomen. Te niso le »razlagajoče pomočnice« ali porajajoči se itinerarij, kažipot  ustvarjalnega procesa, ampak odgovarjajo na zahtevo po dovršenosti pripovedi in izraznosti s slikam lastno močjo in enakovredno intenziteto. V sebi zaključene presegajo svojo prvobitno nalogo, funkcijo zasnutkov rastočih konceptov in idej ter se kot take zraščajo v epilog, v likovni kompleks, v povedno celoto beleženja misli.

Tanja Cigoj

 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 silvo šuštarič 8. 2. 2010 ob 22.28 
pokliči 041205467
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004