Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Otvoritev razstave Jožeta Vrča: Ni vse ... 6. 3. 2015  
       
 
 
 
Jože Vrč, rojen leta 1944 v Avstriji, je opravil prvi fotografski tečaj že v šoli za kemijske laborante v Rušah leta 1960. Okoli leta 1970 je fotografije prvič poslal na skupinsko razstavo v Beograd in pozneje tudi v druge države po svetu. Prejel je 5 pohval, 33 nagrad in 6 diplom. Njegove fotografije so bile med drugim sprejete v državno kolekcijo v Driebergnu v Nemčiji. Je nosilec naziva kandidat za mojstra fotografije, ki mu ga je podelila Fotografska zveza Slovenije. Razstavljal je tako doma kot tudi v tujini, razstava v Mladinskem centru Postojna pa je njegova dvaindvajseta samostojna razstava.

Razstavljena kolekcija Ni vse tako črno šteje 42 fotografij. Idejo zanjo je dobil, ko je opazil, da mnogokrat oblikujemo mnenje o osebah po zunanjem videzu: "Ko sem srečal brezdomca-klateža, sem najprej pomislil na slabe reči, ampak po pogovoru z njim sem pa ugotovil, da ima akademsko izobrazbo in da je za trenutno stanje kriv splet dogodkov, v katerih se ni uspel znajti. Podobno se nam zgodi, ko srečamo zelo nališpano ali zelo lepo osebo, pozneje pa ugotovimo, da je ohola, neizobražena, celo nevljudna".

Ta nasprotja je poskušal upodobiti z barvnim diapozitivom, ki daje pod povečevalnikom v temnici na črno belem fotografskem papirju negativno sliko. Binarne opozicije slabo – dobro, grdo – lepo, črno – belo, je fotografiral z analognim fotoaparatom na film in v temnici z analognim postopkom dokončal na črno beli papir.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004