Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Deso Art Show - razstava slik in risb z r... 22. 12. 2012  
Likovna razstava Desotovih slik in risb z retro spremljevalnim programom.  
       
 
Nejc je primitiven, brutalen, grob, ošaben, nemaren, neprecizen, drzen in nonšalanten risar in slikar. Motive svojih stvor-itev črpa v obskurnih fantazijah, zgrešenih predstavah, prijateljstvu, sadju, fanatizmu, lakoti, nuji po izražanju in želji po igranju. Nejc se zelo rad igra z motorko. Njegov nono ima gozd.
Nejc Franetič je mlad in tako radikalno netalentiran risar, da se njegovih del ne bi sramoval niti svetovno znan Art Brut muzej v Lausanni. Sramoval se ga ni tudi organizator kmečkih iger v Dolenji vasi. Tako dober je tale. V svojih rosnih ustvarjalnih letih je bil idejni vodja treh galerij nedaleč od Senožeč: Kutičk, Galerija pod mostom in Galerija Rampa so bili bili njegovi zgodnji projekti, ki so mu prinesli domačo in evropsko likovno slavo. Kasneje je veliko sodeloval z mojstri tattoo umetnosti pri nas, ki so njegovo risbo videli kot odličen izrazni potencial in tovrstno umetnost pripeljali do novih dimenzij.
Nejc se je risanja učil preko prerisovanja. Čebelica Maja, Beavis in Butthead, Popaj, Pipi in Melkijad so risanke, ki jih po njegovih risarskih interpretacijah ne boste želeli več gledati. Želite portet vaše izvoljenke? Ta portret bo začetek vajinega razhoda. Za mladega Franetiča je znano da s svinčnikom ubija portetiranca/ko, je nekakšen risarski prerok in antilepotni kirurg, njegova risba je ogledalo v katerega se ne želite pogledati. Če pa bi moral delo Nejca opisati z dvema besedama bi rekel takole: banane in jagode.
Dober tek.

Mr. Retardo
 

 
     
     
   
Letak
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   6  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004