Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Veselica z ansamblom Igor in zlati zvoki... 14. 8. 2009  
       
 
 
 
 
 
Ansambel je pričel z delovanjem leta 1992. Pred tem je vodja ansambla Igor Podpečan igral bariton in bas v zadnji zasedbi ansambla Avsenik. Po tem, ko so Avseniki prenehali z delovanjem, je vzel v roke harmoniko in ustanovil lasten ansambel pod imenom, ki ga poznamo danes.
Sprva je ansambel Igor in zlati zvoki deloval kot studijska zasedba, v kateri je sodelovalo nekaj glasbenikov in pevcev, poznanih iz ansambla Avsenik. V tem času so posneli 2 albuma, ki sta vzbudila veliko zanimanje med ljubitelji narodnozabavne glasbe. Zato je ansambel začel nastopati v živo - doma in tudi v tujini. Vseskozi je Igor ostal zvest tipičnemu kvintetovskemu zvoki, ki mu je z leti začel dodajati vedno več lastnih idej - tako po kompozitorski, kot tudi po aranžerski plati.
Ansambel je v dosedanji karieri posnel 12 albumov v slovenščini (leta 1997 prejel zlato kaseto, leta 2002 pa platinasto ploščo) in 5 za nemško govorno področje. Za večje uspehe štejejo nagrado za najboljši slovenski vačlek leta 1998 - skladba Zlatolaska, in 3 nastope v sloviti TV oddaji Karla Moika »Musikantenstadl«.
Posneli so veliko spotov za oddaje TV SLO ter veliko nastopali za Radio Slovenija.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004