Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Otvoritev festivala Zmaj 'ma mlade... 16. 8. 2011  
       
 
Gypsy Mambo Koćani Orkestar (Mak)
Orkester je nastal pred desetimi leti v legendarnem makedonskem mestu Koćani, ki slovi po odličnih trubaških zasedbah. Člani prihajajo iz družin z dolgo glasbeno tradicijo, igrajo pa predvsem tradicionalne romske in balkanske skladbe, ki jih nadgrajujejo tako z Bregovićevimi kot tudi lastnimi skladbami. Unikatnost zasedbe označuje izvrstno nadgrajevanje pihalske sekcije z ritmično tolkalsko sekcijo. Gypsy Mambo se je udeležil nekaterih eminentnih evropskih festivalov, redno nastopajo po Makedoniji, Bolgariji, na Češkem, Hrvaškem in v Srbiji.  

 
     
     
Sinakt (I): Življenje
Sinakt je za projekt oz. artistično akrobatska skupina, ki poskuša združevati cirkus, gledališče in ples ter druge umetniške izraze. Njihov namen je skozi sodobne in univerzalne motive to vrsto umetnosti predstaviti širši mednarodni javnosti.
Skupino sta leta 2000 ustanovila umetnika Elisa Waldner in Edoardo Danieli, ki se že od vsega začetka trudita pripovedovati zgodbe, zastopati koncepte in ustvarjati podobe skozi tridimenzionalni prostor, ki je dejansko okolje, v katerem človek živi. Rezultat so cirkuške točke, cirkuško gledališke predstave in gledališke koreografije o različnih tematikah. Ker predstave temeljijo na gibu in vizualnih učinkih, ne pa na besedi, so dostopne in razumljive občinstvu vsepovsod.

 

www...
 
     
     
Hog Hoggidy Hog (JAR)
Hog Hoggidy Hog so odrasli v svetu konzervativne politike apartheida, ki je nadzirala Južno Afriko z zatiranjem osnovnih človekovih pravic ter vojaško močjo. Kmalu pa so se začeli zavedati, da je s takim svetom nekaj narobe, ter da nočejo biti del tega in se odločili, da se bodo uprli takšni represiji, govorili resnico, ter se ob tem zabavali kolikor je le mogoče. Njihov začetek sega v leto 1995, ko je bila punk scena v Južni Afriki še v povojih, skupaj z njimi pa je doživela pravi preporod – Hog Hoggidy Hog, ki so si pridobili legendarni status v svoji državi, so odigrali ključno vlogo pri razvoju scene. Bend se je usmeril v pretežno ska/punk vode in združuje neverjetno energijo in kaos z izjemno spretnostjo in sposobnostjo pisanja pesmi, vse skupaj pa vsebuje še elemente afriške glasbe, kar ustvarja unikaten zvok, ki je značilen zanje. V svoji domovini so nastopali na vseh večjih glasbenih festivalih, prav tako pa so se v 16-ih letih glasbenega delovanja in ustvarjanja znašli že na večini evropskih odrov. Če je Kalifornija postregla z Mad Caddies, ji Južna Afrika ni ostala dolžna, prav tako pa ne zaostaja v kvaliteti, saj je lansirala enega najboljših glasbenih izvoznih artiklov, katere bomo imeli priložnost slišati tudi na našem festivalu!  

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   22  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004