Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Odprtje festivala s koncertom Shutka Roma... 19. 8. 2014  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Shutka Roma Rap v 10 točkah:
  1. Najbolj znana romska reperska zasedba z Balkana.
  2. Večina njenih članov prihaja iz največjega romskega naselja na Balkanu, Šuto orizari v Skopju.
  3. Prvi album, kompilacija romskega repa iz Šutke z naslovom I Shutka Tani Mo tan - Shutka je moje mesto, je izšel junija 2010 (FOSM, Makedonija) in se novembra tega leta uvrstil na 15. mesto prestižne evropske lestvice etno glasbe WMCE.
  4. Leta 2011 je selekcija reperjev in glasbenikov s kompilacije oblikovala koncertno zasedbo. Največji koncerti tega leta: festivali Roskilde na Danskem, Sziget v Budimpešti in Taksirat v domači Makedoniji.
  5. Spomladi 2012 se je koncertna zasedba razvila v bend, ki je pripravil popolnoma nov repertoar skladb in jih posnel v studiu. Shutka Roma Rap so med 300 prijavljenimi izbrali v selekcijo 9 izvajalcev, ki so se predstavili na Globalkan odru osrednjega letnega etno glasbenega dogodka Womex, ki se je leta 2012 odvijal v grškem Solunu.
  6. Po dolgih in na koncu padlih dogovorih z berlinsko Piranho je izšel novi album Shutka Roma Rap z naslovom Me sijum Underground - Jaz sem Underground - julija 2013 za poznano madžarsko etno & folk  izdajateljsko hišo Fono. Album se je oktobra 2013 uvrstil na 8. mesto evropske lestvice etno glasbe WMCE (na letni lestvici je bil med 913 izdajami na 70. mestu, pred novim albumom Orkestra Bobana & Marka Markovića).»Strong debut from Macedonian Roma rappers« (iz recenzije Gartha Cartwrighta v priznani britanski reviji Songlines).
  7. Leta 2013 je Shutka Roma Rap nastopila tudi na festivalih Druga godba, Pohoda na Slovaškem in Sziget (tokrat kar na osrednjem world music odru) na Madžarskem.
  8. Video spot Reprezent Shutka Roma Rap feat. Puka Kozmetika, ki je bil na YouTube objavljen konec aprila 2013, ima do danes že več kot 200.000 ogledov.
  9. 22. marca 2014 se je Šutka Roma Rap med 30 izbranimi (in čez 1000 prijavljenimi) uspešno predstavila v selekciji Foruma Babel Med Music iz Marseilla, spomladanskega mlajšega bratranca WOMEX-a za jugozahodno Evropo. »Shutka Roma Rap, despite my aversion of baseball caps and cliché arm-waving stylings, gave a strong show, thanks, if you didn’t understand the Romani language, to a backing band with violin, sax and trumpet.« SB (Simon, Broughton, Songlines, o nastopu zasedbe na Forumu Babel Med Music).
  10. Šutka Roma Rap je 3. maja 2014 nastopila na najbolj poznanem zahodnoevropskem festivalu balkanske etno glasbe Balkan Trafik v Bruslju.   
 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   11  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004