Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Metal koncert: God Scard, Ater Era, Telep... 10. 11. 2012  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
God Scard
Skupina God Scard nastane jeseni leta '92 v Kranju, aprila '94 pa se prvič predstavijo v živo s popolnoma avtorskim programom. Po turbulentnem obdobju, zaznamovanem z nestabilno postavo, finančnimi težavami in nenehnim iskanjem pravega glasbenega izraza, med katerim posnamejo tudi več odmevnih demo posnetkom, pridel leta 2000 do velike prelomnice. Frontman Nicky okoli sebe zbere popolnoma nov, mlajši kolektiv, ki po samo nekaj mesecih udari po slovenskih in tujih klubih ter festivalih, s čisto novimi komadi in še udarnejšo energijo. Sprememba se obenem čuti tudi v sami glasbi, ki s tem postane bolj agresivna, kompaktna in enostavna, obenem pa se prične poigravati tudi z do takrat še neslišanimi vplivi. Jeseni 2005 God Scard izdajo svoj uradni prvenec z naslovom »…And We Could Have It All…«, ki ga v začetku leta 2006 pospremijo še z videospotom za skladbo »To Have It All«, ki doseže zavidljivo število predvajanj na domačih kot tudi tujih medijih.
Do 2010 se fantje rahlo umaknejo v zatišje ter se bolj ali manj posvečajo novemu materialu, ki ga deloma pričnejo predstavljati na koncertih 2010/2011, ko se konec leta odločijo za prva poskusna snemanja za novi album.
V vsem svojem obstoju skupina stremi k ustvarjanju udarnega metala z najrazličnejšimi vplivi. Zaradi tega so bili v preteklosti deležni najrazličnejših oznak, kot so: Progressive Thrash, New Age Metal, New Age Thrash, Urbani Rock 90-ih, Crossover Thrash, Hybrid Metal ipd. Sami trdijo, da jih definicije pravzaprav niti ne zanimajo, če pa že, je še najbližja uvrstitev najbrž hibridni metal, ki se nagiba proti thrashu. Vsekakor ostajajo koncertna atrakcija, vredna ogleda, ki nikogar ne pusti hladnega in nesporno držijo naslov enega najbolj vidnih metal bendov v Sloveniji, med drugim tudi zato, ker so metal skupina z najdaljšim neprekinjenim delovanjem na našem prostoru.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
Ater Era

Ater Era so nastali leta 2006 na pogorišču istrske black metal zasedbe Torka.  Gre za bend, ki ga karakterizirajo prvinski black metal zvok, dolge, težke in melanhonične kompozicije ter nenavadne atmosferične in psihedelične »motnje«. Njihov prvenec »In Autumn’s Solitary Decline« je izšel pri založbi Mater Tenebrarum Records leta 2011. Skupina sedaj končuje drugi album katerega boste lahko delno že slišali v živo.

 

myspace... www...
 
     
     
Teleport

Teleport je mlada slovenska zasedba, ki prisega na pristni thrash metal stare šole s pridihom voivodskega občutka za tehnološko dekadenco. Lansko leto so izdali demo Galactic Usurper, ki je bil deležen pozitivnih kritik doma in na tujem.

 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   6  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004