Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Vulvathrone, Dickless Tracy & Kr... 21. 2. 2009  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vulvathrone
Prekmurski bend Vulvathrone  je eno izmed najvidnejših imen tamkajšnje metalske glasbene scene. Predlanskem so izdali prvenec Bukkake (On Parole, 2007), njihova glasba je težka in brutalna mešanica death metala in grindcora.
Sprijeni naklepi in nakane o ustanovitvi z vsakovrstnimi perverzijami navdahnjene skupine so bile osrednja tematika prenekaterega z alkoholnimi hlapi prav nemilostno nasicenega vecera, v katerih sta Temnovid in Hermanno s pijansko vehemenco radostno naznanjala dremotni težkokovinarski srednji skorajšnji prihod kultne pornogrinderske razturacine. Naslednji dan, ko so kremplji v drobovju zlovešce brundajocega mackona dodobra razbrazdali možgansko sivino, se je kakopak razkorak med sanjami prekrokane noci in realnostjo sivega vsakdana zazdel nepremostljiv in zamisel se je tihoma pobrundavajoc do naslednje feštarije porazgubila nekje v Hermannojevi bradi.
Celotna zadevšcina pa je doživela neke vrste Kopernikanski obrat, ko si je njun stari znanec, Matko, katerega glasbene preference so bile – kako prikladno – ravno tako težkokovinarske gore list, omislil komplet prav zlovešcih bobnov in se za nekaj mesecev asketsko zaprl v majhno cumnato v nekem pozabljenem kotu lastne hiše, kjer se je, ob piclih obrokih hrane in vode ter zvrhani malhi meditacije, iz neukega nadobudnega tolkalca polagoma kalil v pobesnelo hitroudno bobnarsko beštijo.
Upajoc, da se bo nekega z nebeškim sijem ožarjenega in blago dehtecim izcedkom japonske mladenke nažavbanega dne njegov sen vseeno uresnicil, je Hermanno že dalj casa skrivoma gojil kaj burno razmerje s svojo šeststrunsko priležnico, Temnovid pa se je, dodobra izveden v skrivnostih umetnosti povnanjanja vsebine lastnih prebavil, nemoralno požicaval z globokogrlim pobrundavanjem, tako da se je hipoma in nadvse nepricakovano vzpostavilo jedro skupine, katere obstoj je poprijel že miticne razsežnosti.
Zdaj je bilo potrebno zgolj še poiskati ustrezen brlog, kjer bi se lahko druga za drugo kotile kakofonicne cvetke, atonalne viže in nebrzdane orgije, zato se je upa polna skupina godbenikov odpravila na neizmerno utrudljivo in duhamorno pot, na kateri sta se ji v iskanju svetega grala pridružil še virtuozni hitroprstec Davor na basu.
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Dickless Tracy
Dickless Tracy so nastali leta 1997 natančneje avgusta, prvi clani so bili Cepo (kitara), Tegla (bobni); njihov prvi demo se je imenoval The First Chapter, poleti spoznajo D.J-a, ki se ponudi za igranje basa. Lleta 1999, natančneje junija, posnamejo svojih 18 komadov na cd. Ta cd se je imenoval The New Domination. Nekje jeseni 2001 pa jim po dolgem nagovarjanju in prosjačenju končno uspe nagovoriti ex-kitarista blasfemičnih punkerjev Deratizator, Ageeja, da se jim pridruži. Dickless Tracy trenutno šteje 3 člane.  

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Kreation Kodex
Kreation Kodex se je začel kot stranski projekt, ki sta ga ustanovila Alen Murtić in Jana Sluga leta 2004. Med ustvarjanjem prvih komadov in oblikovanjem vizije benda, se jima na bobnih z novimi idejami pridružil dolgoletni prijatelj Gregor Ambrožič. Kmalu po tem se je trio odločil, da spremenijo stranski projekt v polnokrvni bend. Pridružila sta se jim še Miha Kosmač kot drugi kitarist in Timotej Franetič na basu, ki sta ob svojem talentu prispevala tudi širši glasbeni okus. Bend je nato pripravljal avdicije za pevce, vendar nobeden od kandidatov ni ustrezal, zato so se odločili, da igrajo zgolj instrumentalne koncerte. Na enem izmed njih so se spoznali z Alexom S. Brodschneiderjem, ki je danes vokalist v bendu.
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   6  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 Šufer 22. 2. 2009 ob 15.31 
Wiiiiiii !!!
 
 
 andrej 20. 2. 2009 ob 13.15 
sej so sami metal koncerti
 
 
 str prasc 19. 2. 2009 ob 23.41 
najboljši koncert v mcpju tega leta se obeta,več metal koncertov bi moralo bit,drgač pa svaka čast
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004