Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Red Five Point Star & Big Band V... 29. 8. 2015  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Red Five Point Star & Big Band Vrhnika
Zvezdnati razgrajači danes veljajo za eno najbolj izvirnih ska zasedb v Evropi, njihova mešanica ska, swing, reggae, surf in rockabilly elementov s pokončno punk držo pa navdušuje tudi po ostalih celinah. V zadnjem času glasbeno izkušnjo bogatijo tudi z Big Bandom Vrhnika.
Red Five Point Star so od izida prvenca “In Color” vztrajno pletli svojo koncertno mrežo po Evropi, leta 2009 in 2010 pa nenehne turneje kronali še z izjemno uspešnima maratonskima turnejama v Južnoafriški Republiki, ki sta v delovanju benda pustili še dodaten pečat, po izidu albuma Worst Case Scenario pa so koncertirali tudi po ameriških odrih. Samo v letu 2010 so svoj uspeh dokazali s 64 koncerti, od tega kar 48 v tujini (Južnoafriška Republika, Swaziland, Bocvana, na evropski in ameriški turneji pa so spremljali ameriški ska bend - The Toasters, ). V tujini so izdali tudi tretji studijski album, ki je izšel pri vplivni ska založbi Megalith, kar priča o temu, da smo v Sloveniji vzgojili enega najboljših ska bandov.
 

myspace... www...
 
     
     
Orlek
Kjer se alpska poskočnica sreča z melanholijo panonske ravnice, kjer odprto slovensko srce začuti veter z mediterana, ki prinese temperament Balkana, in ta trči ob pokončnost zasavskih rudarjev. Tam nastaja glasba skupine Orlek. Groove, ob katerem vsakega zasrbijo pete, vam devet temperamentnih fantov pričara fascinantno predstavo.
 

myspace... www...
 
     
     
Smaal Tokk
"Zdej ku sm se končno nauču besedila napamet, bi blo pej prow škwda, če nebi šli še kam koncertjrt ..." (Smaal Tokk, začetek junija 2015)
Kar je želel povedati primorski gengsta raper je, da se je ob izdaji plošče "Unotisto" končno nabralo dovolj glasbenega materiala, da lahko priredi približno uro trajajoč samostojni rap koncert začinjen s kritičnim pogledom na socialne, družbene in politične aktualnosti.
Spremljala ga bo šestčlanska zasedba: Gašper Kržmanc – kitara; Marko Boh – klaviature; Klemen Kotar– bas kitara; Enos Kugler – bobni; Ana Šimenc – saksofon, spremljevalni vokal; Blažka Oberstar – flavta, spremljevalni vokal
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004