Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Let 3 (Hr), Prismojeni profesorj... 21. 8. 2015  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Let 3 (Hr)
Let3 je alternativna rock skupina iz Reke (Hrvaška), ki je nastala leta 1987. Skupina je popularna in prepoznavna tako na Hrvaškem, kot tudi v ostalih državah bivše skupne države, predvsem po zaslugi njihovih edinstevnih nastopov.

Njihov zaščitni znak so poleg dolgih brkov nemalokrat tudi provokativna in vulgarna besedila, skupaj z vedno "šokantnimi" nastopi v živo, kjer je nemalokrat prisotne tudi veliko golote, vedno presenetijo in navdušijo publiko.

Sami pravijo, da so tema njihovega albuma živčni in duševno aktivni procesi kolektivnega spomina, kolektivne romantike in iritacije narodov, ki živijo na področju nekdanje Jugoslavije. S svojimi komadi provocirajo in vzbujajo nostalgijo.

Pravijo, da je eden izmed njihovih ciljev izzivanje kolektivnih čustev, da želijo videti, kako se imajo posamezni narodi radi, kako se sovražijo, zgražajo in doživljajo različnost.
 

www...
 
     
     
Eskobars
Primorsko zasedbo Eskobars že od leta 2008 sestavljajo pevec in kitarist Jure Lesar, bobnar Bogdan Sojič in basist Rok Druscovich, pred kratkim pa se jim je pridružil še znani slovenski kitarist Teo Colori. Širšo slovensko javnost so nase opozorili že v letu 2009, ko so postali zmagovalci natečaja ItakDžafest in nastopili na odru s svetovno znano zasedbo The Killers, kot predskupina pa so nastopili na obeh koncertih Plavega Orkestra v ljubljanski Hali Tivoli, nastopili pa so tudi na Mars festivalu leta 2010, kjer so si delili oder z enim od večjih, svetovno znanih alternativnih bandov Skunk Anansie, hrvaškimi Urban&4 ter slovenskimi Dan D.
Eskobars so v letu 2010 izdali svoj prvi album, poimenovan enostavno ‘Eskobars’ na katerem je 10 avtorskih skladb v slovenskem jeziku, med njimi tudi že znane skladbe ‘Girls from Klagenfurt’, ‘Cosmo Blues’, ‘Sobotne noči’ in druge. Eskobars so na svojo stran nemudoma pridobili javnost, glasbene kritike ter priznane slovenske glasbene ustvarjalce in poustvarjalce med drugim Dejana Radičevića, ki je poskrbel za produkcijo njihovega prvenca ter Neisho, ki je spisala godalne aranžmaje za nekatere od skladb na prvencu. Zanimiva žanrska zmes, nagajiva in izvirna besedila ter karizma, ki jo premorejo člani zasedbe, je na slovenski glasbeni sceni dokaj edinstvena. Jure je že od samega začetka delal predvsem na lastnih idejah in z izjemnim talentom ustvaril kar nekaj lastnih avtorskih skladb. Sprva so bila vsa besedila napisana v angleškem jeziku, kasneje pa jih je predelal v slovenščino ter ob tem ohranil vso igrivost, ki pritiče njihovi edinstveni glasbeni ustvarjalnosti. Njihov odrski nastop je poln energije ter mladostniškega zagona in navdiha, kar daje upanje, da Eskobars ne bodo zgolj zvezda enodnevnica ampak bodo postali stalnica slovenske glasbene scene.
 

myspace... www...
 
     
     
Prismojeni profesorji bluesa
Štiričlanska zasedba z imenom »Prismojeni profesorji bluesa« igra energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane psihadelični rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Dolžina skladb in posledično koncerta je navadno odvisna od trenutnega razpoloženja. Čeprav ima skladba neko določeno trajanje, se ob dobri energiji njena dolžina poveča tudi trikrat, skrajša nikoli. Njihov repertoar je sestavljen iz avtorskih skladb, sem ter tja pa se na njihovem glasbenem meniju znajde tudi kakšna priredba tujih izvajalcev, njihovih idolov, kot na primer legendarnega rock kitarista Jimija Hendrixa in blues velikanov Freddija Kinga ter Muddyja Watersa.  

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   4  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004