Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: Leon Matek, Avtomobili, Carpe Di... 24. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Carpe Diem
Prva stvar, ki jo je treba vedeti o skupini Carpe Diem, je, da se skozi ime (Carpe Diem - izkoristi dan, živi ga čutno, danes, zdaj, optimalno, širše, novo...) zrcali tudi njihova glasba. Pevec skupine Boštjan Meh o stilu glasbe razmišlja takole: ˝Skupine velikokrat težijo k temu, ko odkrijejo eno stvar, se potem prilepijo na njo˝ in to nasmejan pokaže z rokami. ˝S Carpe Diem imamo povsem drugačen namen. Ko je toliko prostora za raziskovanje novega, zakaj se omejevati?" Interslovenski in internacionalni Carpe Diem (bobnar Gabrielle Franco je Italijan) so redkost v svetu našega popa, saj združujejo živahen ska s poskakujočim groovom funka in vse skupaj oblijejo s pop prelivom, na katerega drzno postavijo še rock noto.
Sveži obrazi, ki znajo povrnili vero v kvalitetno slovensko ustvarjanje. Njihova besedila so namočena v humor, spet drugič čutijo težo razočaranja. Raztezajo se skozi zgolj odtenke čutenja, do posteljne akcije in pekočih razočaranj, ki jih bo razumel vsak, ki se je kdaj s strtim srcem sesedel na kavč, vse do življenja polnega ˝hopsanja˝ po mestu na dan, ko se splača živeti... Bend uživa, ko se ljudje zabavajo in obenem premorejo tudi malce pozornosti za avtorsko glasbo. Predvsem pa so skupina, ki želi občinstvo pripraviti do plesa.
 

youtube... Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Leon Matek
Leon Matek se je na slovenskem glasbenem prizorišču pojavil leta 1987 kot član skupine Prepozno za krokodile, od 1995 do 2002 pa je deloval v skupini Juhej in Vuhmepiš, s katero je posnel tri avtorske albume, nastopil na festivalu Novi rock 1998, prejel Zlatega petelina za najboljši slovenski folk in etno album leta 1999, nastopil v Izštekanih Jureta Longyke ter posnel koncert za nacionalno televizijo. Po razpadu skupine je leta 2003 osnoval duet LeonzMinko, v katerem sta skupaj s harmonikašico Hazemino Đonlić-Minko na svež in vznemirljiv način prepletla slovenski in bosanski temperament v glasbi, ki se napaja iz pravirov ljudskih godb, bluesa in šansona in se spleta okoli značilnih Leonovih besedil o ljubezni, minevanju in neskončnosti.
Pri nastajanju in snemanju plošče Zrno so Leonu Matku pomagali izvrstni glasbeniki: Marjan Gradišar-Mak (bas), Maja Vujović (harmonika), Blaž Celarec (tolkala) ter Višnja Fičor, Miha Nemanič, Predrag Dinić, Anja Urbanc in Mirč Matek (spremljevalni vokali). Album je posnel in sproduciral Borut Činč.
 

www...
 
     
     
Avtomobili
Novogoriški Avtomobili sodijo v kategorijo zasedb, ki so v zadnjih petindvajsetih letih globoko obeležili slovensko glasbeno sceno in jih lahko že opredelimo kot legende. Avtomobili niso le glasba, so razmišljanje in način življenja, veselje in jok, preteklost in prihodnost. Njihova netrendovska neposrednost vedno znova pridobiva na popularnosti tudi mlajših poslušalcev. Novembra lani so se zmagoslavno vrnili z novim projektom 'Mesta železniških postaj', prvim studijskim albumom po šestih letih.  

youtube... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   16  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004