Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: Jim Čert (Češka), New York Sk... 10. 8. 2007  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
New York Ska-Jazz Ensemble (ZDA)
V primeru zares velikih nalivov bo koncert v Mladinskem centru Postojna.
Dobrih koncertov ni nikoli preveč. To z vsakim gostovanjem dokazujejo The Toasters, katerih pozitivne vibracije so v enem letu kar petkrat napolnile slovenske klube. Kot drugi, vedno zaželjeni povratniki v Slovenijo, pa so tudi New York Ska Jazz Ensemble.
New York Ska Jazz Ensemble z zgoraj omenjenimi The Toasters ne veže samo skupni kraj bivanja, pač pa tudi precejšen del skupne zgodovine – NYSJE so ustanovili trije bivši člani The Toasters - Fred »Rocksteady Freddie« Reiter, Rick Faulkner in Jonathan McCain. Skupaj z njimi pa so celoto zaokrožili še Victor Rice iz Scofflaws, ter Cary Brown in Devon James iz Skatelites. Prvotna postava s samimi častitljivimi imeni ska scene se je glasbeno obrnila od modernejše, poskočnejše smeri, kateri so zavezani The Toasters, in se vrnila na samo izhodišče skaja, kot so ga uvedli The Skatalites na začetku šestdesetih let. Prvi album pod etiketo NYSJE je izšel leta 1995, za sedaj že pokojno new yorško ska založbo Moon Ska Records, katere ustanovitelj je bil pevec in kitarist The Toasters Robert »Bucket« Hingley. Album, ki so ga naslovili kar po skupini, je s svojo kvaliteto navdušil ljubitelje skaja in požel tudi odlične kritike pri profesionalnih kritikih. Temu primerno so svoj prvi nastop odigrali pred kar 1500-glavo množico. Prvencu sta kasneje sledila še dva studijska albuma – Low Blow, Get this in koncertni Live in Europe, letos pa so se NYSJE po mnogih letih zopet izkazali s studijskim posnetkom, ki so ga zgovorno naslovili SKALEIDOSCOPE. New York očitno premore toliko kvalitetnih glasbenikov, da niti drastične menjave članov v ska zasedbah ne pomenijo nobene drastične preobrazbe skupine. NYSJE pod Reiterjevo taktirko še vedno ostajajo stari dobri NYSJE, kot se jih spominjamo iz prejšnjih gostovanj v Sloveniji. 
Bend, ki po vzoru The Skatalites združuje ska z jazzom, calypsom, swingom in ustvarja odlične reggae melodije ter nas od-dubira v trans, tokrat prihaja v Postojno, kjer se preverjeno obeta odlična ska fešta za lepši vstop v ciklus petkovih koncertov na Zmaju. 
 

youtube... Muzika Muzika myspace...
 
     
     
Jim Čert (Češka)
V primeru zares velikih nalivov bo koncert v Mladinskem centru Postojna.
Doma mu pravijo tudi Vražji Džim, kjerkoli se pojavi, pa ga pogosto primerjajo s Tomom Waitsom. Rojen kot František Horaček v 60-ih letih prejšnjega stoletja, si je nadel pomensko značilni psevdonim, ko je kot protestnik igral in prepeval svoje uporniške pesmi in balade, ki jih je sam tudi uglasbil. Z njim so tesno povezana imena svetovno znanih bendov, kot so Dead Kennedys in Life after Life, poslušali so ga na številnih svetovno znanih festivalih, pri nas pa je pred dobrim desetletjem gostoval v Mariboru, Novi Gorici in tudi v Ljubljani.
Njegovi koncerti z divjim izraznim vokalom in harmoniko, ki z odra pogosto odmeva do jutranjih ur, med obiskovalci veljajo za doživetje posebne vrste.
Diskografija Jima Čerta med drugim obsega Pesmi iz Srednjega sveta - po J.R.R. Tolkienu, Prehodni potnik, Vštric Svetlobi, Life after Life in vrsto kompilacijskih zgoščenk.
 

youtube... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   75  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004