Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Analena in Don't Mess With Texas... 1. 4. 2006  
Koncert zagrebških alter rock zasedb Analena in Don't Mess With Texas, ki delujeta pod okriljem založbe Moonlee.  
       
 
Analena
Analena se je rodila jeseni leta 1997 in takoj zaživela kot skupina, vredna svojega imena. Izraz »analena« izvira iz starodavnega sanskrta in pomeni »kot/od ognja«. Vse preveč skupin s tega področja je podleglo pomanjkanju entuziazma, težavam z založbami in »infrastrukturi« na splošno, nenazadnje tudi apatiji, člani Analene pa so se odločili, da bodo skupina drugačne vrste, skupina, ki bo poskrbela, da ogenj ne ugasne.

Čeprav je njihov dom Zagreb, Hrvaška, in so njihove korenine pognale iz punk-rockovskega etosa, je bila zasedba Analena že na samem začetku pripravljena in odločena porušiti številne meje. To, da člani skupine prihajajo iz dveh držav, Hrvaške in Slovenije, je simbolnega pomena in sploh ni presenetljivo, da v sedmih letih delovanja niti njihovi poslušalci niti kritiki niso mogli nikoli natančno določiti in opredeliti njihovega zvoka. Ko govorimo o tej zasedbi, vsekakor velja tole: one man's hardcore is another man's noise is another man's punk.

Člani skupine že od samega začetka trdo delajo. Ana, Mijo, Miran, Six in Zet so igrali v krajih, ki jih večina ne bi znala najti niti na zemljevidu, poleg koncertov na Hrvaškem pa so šli nekajkrat tudi na turnejo po Evropi. Aktivno podpirajo lokalno sceno in pomagajo mnogim lokalnim zasedbam, navsezadnje pa podporo izpričuje že sam njihov obstoj.

V preteklosti so pri založbi Get Off Records izdali zgoščenko aRHYTHMetics in kasneje It's Never Too Late To Split Up, split CD s skupino Sensual Love, ki je bil skupna izdaja založb Get Off Records in Interstellar Records.

Še svež in vroč pa je Carbon Based, njihov drugi album, posnet in produciran v Kozmo studiu, Zagreb, v režiji samih članov zasedbe z omembe vredno pomočjo članov skupine Lunar, še ene neverjetne zasedbe iz Zagreba. Carbon Based je izraz pronicljive in zrele zasedbe, iskren izliv odločnosti in strasti v polnem razmahu. Na njem Analena sledi svojemu instinktu ter staplja očarljive melodije z zapleteno in bleščečo ritmično nepopustljivostjo. Osupljiv in brezmadežen inštrumental v kombinaciji z duhovitimi, poetičnimi ter hkrati neobremenjenimi besedili pa poskrbi za vse ostalo.
 

www...
 
     
     
Don't Mess With Texas
Don't Mess With Texas je rojen januarja 2004 v Zagrebu, Hrvaška. Po razpadu skupine Radio Free Isaac (ter pred tem skupin Nikad in Lunar) se Neven, Ozren in Saša odločijo, da ne bodo po nepotrebnem zapravljali časa in ustanovijo novo skupino, ki naj bi temeljila na ustvarjanju svojevrstnega instrumentalnega in epskega rocka. Takoj začnejo intenzivno preigravati in ustvarjati nove pesmi - kar brez basista, oslanjajoč se samo na kitaro, bobne in klavir. Kasneje se jim pridruži še Ivana na bas kitari, ter tako skupini doda manjkajoči ritmični element. Postava je končno popolna in pripravljena posneti svoj prvi album v samo nekaj mesecih. Nasproti standardom in vsakdanji rutini Don't Mess With Texas postavljajo svoj lastni pregovor: «Nemogoče je premagati kitaro, bas, bobne in klavir».

Don't Mess With Texas igrajo subtilno, gladko in zasanjano glasbo, v kateri združujejo tako elemente umetnosti kot tudi veščine. Njihov prvenec je sestavljen iz šestih počasi gorečih in tehtno uravnoteženih pesmi, v katerih kombinirajo čemerno melanholično atmosfero in spogledovanje z eksplozijami. Redko slišimo tako mlado skupino, kot je Don't Mess With Texas, sposobno oblikovati svoj zvok in pesmi v tako ekonomični obliki. Pravzaprav je velika redkost sploh slišati takšno skupino kot je Don't Mess With Texas.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 1 23. 9. 2016 ob 5.47 
1
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004