Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Aleluje bataljona - koncert Dolly Bad in ... 14. 12. 2018  
Ustanova nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon in MCP vabita na Aleluje bataljona - srečanja kriterijev odličnosti s koncertom zasedb Dolly Bad in Tovariš Strmoglavljeni.  
       
 
Dolly bad
Projekt Dolly Bad je začel kot duo, ki je eksperimentiral z glasbo ter poezijo, ščasoma se je projekt prelevil v glasbeno skupino katere  zvok je precej raznolik, saj vleče svoje vplive iz roka, trip-hopa, spokenworda, elektronike, art-roka, panka … poseben poudarek je na besedilih, ki so družbeno kritična in se često prelevijo v intimne izpovedi posameznika, ki je ujet v sodobne pasti bivanja. Skupina je nedolgo nazaj posnela svojo prvo demo-ploščo z naslovom Mohohorje, ta je večinoma nastala in bila posneta med enotedenskim bivanjem v ateljeju Marka Jakšeta na Mohorju (od tod tudi izpeljanka naslova plošče), pod tonsko taktirko Gorana Majcena. Z občasnimi premori, se skupina trudi koncertirati v slovenskem prostoru klubovja, kot tudi na različnih kulturno-umetniških prireditvah ter festivalih. Repertoar skupine je v živo spremenljiva gmota zvoka, ki svojo ostrino črpa iz prostora v katerem se nahaja, saj ta ni fiksno vezan na zabavljaški koncept, ki veleva, da ni dobro speljati lastne publike na tanek led, Dolly Bad počne ravno to, zanjo je vsak nastop izlet v neznano, na katerega skuša zvleči lastno publiko. Pa srečno pot!

Zasedba: Tomislav Vrečar (vokal, kitara, teksti) , Andrej Bizjak (bas, tritar, kitara) in občasno Bojan Vukić (bobni, kitara)
 

 
     
     
Tovariš strmoglavljeni
Strmoglavljen sprva improvizirano spontan pristop k ustvarjanju se je sčasoma in predvsem v zadnjem obdobju z razširjeno zasedbo oblikoval v zdaj koherentno formo, ki sicer še vedno vključuje izvirni pristop. Glasbeniki tvorijo razpršene melodije, ki iz navidezne izrazne kaotičnosti skupaj z dislociranim vokalom in violo ter drugimi pripomočki rezultirajo v specifični polifoniji, v kateri naletimo tudi na fragmente psihedelije, jazza, new wave-a, folka, etna in ostalih rockovskih derivatov. Obstoječi izraz je plod novega albuma " RAZGIBANKA " in lanskega albuma "bioakustika ekoelektronika"..

Zasedba:
Martin Ukmar: el. kitara, klarinet, glas, razna zvočila
Nastja Janžekovič: el. viola, glas
Samo Pavlica - Linč: bobni
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004