Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
   

Koncert Psihedelavci in Bibliban

petek, 22. 12. 2023 ob 21.00 / Mladinski center Postojna  
 

Psihedelavci

 


Psihedelavci
So domači poborniki spontane psihedelične kitarske godbe. Bend sestavljajo Martin Ukmar, Nastja Janžekovič in Samo Pavlica - Linch, ki kot trio že vrsto let ustvarjajo na relaciji Kras–Ljubljana in so do sedaj sodelovali v raznih glasbenih kombinacijah, denimo s skupinami Kraški solisti, Akami, nevem nevem in tovariš strmoglavljen. Prav s tovarišem strmoglavljenim so v tej formaciji leta 2018 nastale prve skupne pesmi. Njihov glasbeni izraz se je iz prvotne hipnotične in repetitivne forme razvil v bolj homogen ritmično-harmoničen ustroj, ki je pester in težko opredeljiv ter se spretno izmika žanrskim omejitvam. Njegovo rdečo nit začinja impresivna pripovedniška in nadrealistična lirika, ki prevprašuje elementarna eksistenčna vprašanja posameznika in družbe.
Oktobra letos so izdali tretji album, naslovljen »…«, na katerem so zbrali 6 novih studijskih komadov. Ti se pridružujejo ustaljenemu, a razgibanemu in nepredvidljivemu psihedelavskemu repertoarju preteklih let in ga zvočno-vsebinsko barvajo s temnejšimi odtenki in temačnejšim vzdušjem.
https://www.facebook.com/psihedelavci
https://psihedelavci.bandcamp.com/

 
 

Bibliban

 


Bibliban
Mlad slovenjegraški power trio, zmagovalci Špil lige in klubski mararatonci Radia Študent 2022, se spogledujejo s punkom in metalom skozi lečo free jazza.
https://www.facebook.com/BibliBan/
https://bibliban.bandcamp.com/
 
 
 
 
   
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004