Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
   

Akustični koncert: Šimanský Niesner (CZ) in Brata Jurca

petek, 29. 9. 2023 ob 21.00 / Mladinski center Postojna  
 

Šimanský Niesner

 


Šimanský Niesner
Duo Šimanský Niesner prihaja iz Češke. Oba glasbenika imata noise rock korenine, saj sta skoraj desetletje skupaj igrala v skupini Unna. Leta 2016 je Jakub Šimanský izdal svojo debitantsko solo ploščo preden je začel sodelovati s Tomášom Niesnerjem pri ustvarjanju njunega prvenca Tance neznámé (Neznani plesi), ki je izšel leta 2019. Leta 2022 sta izdala svoj drugi album Všechno dobré (Vse v redu), ta mesec pa je izšel že tretji z naslovom Jako doma (Kot doma).
Oba sta aktivna tudi pri drugih projektih. Šimanský igra bobne v krautrock zasedbi Fotbal in z Jiříjem Štěpánom raziskuje improvizacije pod vplivom free-jazza, medtem ko so Niesnerja in njegove solo projekte pohvalili kritiki revij Pitchfork, The Wire in The Quietus.
https://www.instagram.com/simanskyniesner/
https://simanskyniesner.bandcamp.com/
 
 

Brata Jurca

 


Brata Jurca
Bratov Vitala in Jana Jurca lokalcem ni potrebno posebej predstavljati. Vital, diplomant na oddelku za jazz kitaro konzervatorija Giuseppe Tartini v Trstu, je sodeloval z več priznanimi glasbeniki, za svoje diplomsko delo pa je posnel album A day in a life. Jan se je kot kitarist in basist kalil domačih zasedbah Pungert, Degress in Vigilance.
V svojem skupnem avtorskem projektu raziskujeta ciganski jazz in pop, pripravljata pa tudi album ki bo, v razširjeni zasedbi, predvidoma izšel letos pozimi.
 
 
 

Priporočamo še:

 
 
 
   
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004