Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
 (Spre)govori 30. 3. 2022  
Postali smo partner v projektu (Spre)govori, ki je bil izbran na razpisu Active citizens fund za male projekte.  
Društvo prijateljev mladine občin Postojna in Pivka PO-PI je v sodelovanju z Mladinskim centrom Postojna uspešno kandidiralo na razpisu Active citizens fund za male projekte s projektom (Spre)govori, s katerim želimo nasloviti problem vrtniškega nasilja v osnovnih in srednjih šolah.

Projekt (Spre)govori smo začeli pripravljati v času šolanja na daljavo. Strokovnjaki za področje nasilja so takrat začeli opozarjati, da bo prišlo do povečanja nasilja, zaradi zaprtja družbe pa je pomoč za žrtve postala manj dostopna. Težja dostopnost pomoči je še povečala problem, ki druži različne vrste nasilja (vrstniško, spletno, proti ženskam, spolno, proti hendikepiranim, nad LGBTIQ populacijo itd.) - o njih je težko spregovoriti. Tako žrtvam kot tudi opazovalcem, ki so nasilje opazili ali so se jim žrtve zaupale. Zaradi epidemije je postalo jasno tudi, da so pri zaznavi nasilja zelo pomembne šole.

Partnerici v projektu sta tudi obe postojnski srednji šoli - Šolski center Postojna ter Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, kjer bomo izvedli sklop delavnic za šolski kader in za dijake. Na ta način želimo prispevati k povečanju zavedanja kaj nasilje sploh je, zakaj je o njem pomembno spregovoriti in kako lažni so stereotipi, s katerimi se žrtve neredko odpravi in zaradi katerih se ob nasilju pogosto ne ukrepa, zaradi česar žrtve o svojih izkušnjah še težje spregovorijo.

Te dni potekajo predavanja in delavnice za strokovni kader obeh šol, začeli smo z rap delavnicami, kjer gre za sodoben pristop k aktivaciji mladih prek kreativnosti, poleti bodo potekale delavnice za osnovnošolce, jeseni pa začnemo z delavnicami za mlade na obeh srednjih šolah. Pri načrtovanju in izvedbi delavnic nam pomaga tudi Društvo za nenasilno komunikacijo.
 
   
Avtor:  
Spremenjeno: 30. 3. 2022  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004