Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
 IŠČEMO KANDIDATA/KO ZA 10-MESEČNO PROSTOVOLJSTVO V FRANCIJI (EVS) 26. 8. 2017  
Mladinski center Postojna, v sodelovanju s partnerico iz Francije, išče kandidata/ko za 10-mesečno Evropsko prostovoljsko službo (EVS) v Brive, Francija.  

Termin: 1. 10. 2017 – 31. 7. 2018

Glavne aktivnosti:
delo z mladimi, prostočasne aktivnosti in pomoč pri učenju


Koordinacijska organizacija:
Altea France


Gostiteljska organizacija:
CAE La Providence - France


Lokacija:
Brive, Corrèze, Nouvelle Aquitaine, Francija

Starost: 17 – 29 let

Zaželjeno (ne pa zahtevano) znanje: osnovno znanje francoščine


Kratek opis projekta:

Prostovoljec/ka bo voluntiral/a v Le centre d’action éducative »La Providence«, kjer prebivajo mladi, med 16 in 21 let starosti, ki so se znašli v težkih socialnih ali družinskih razmerah. Mladi obiskujejo šolo ali pa opravljajo vajeništvo, medtem ko jim osebje centra nudi podporo pri vsakodnevnih nalogah in prostočasnih aktivnostih. Glavni namen je mladim povrnili samozavest in jim zagotovili stabilnost.
Prostovoljec/ka bo sodelovala pri prostočasnih dejavnostih mladih (smučanje, vodni športi, gledališče…) in jim pomagala pri učenju. Delovni čas je največ 35 ur tedensko, večinoma med tednom, občasno pa tudi med vikendom.
Projekt je financiran iz programa Erasmus+. Udeležba EVS je za prostovoljca/ko brezplačna. Med svojim bivanjem v tujini ima prostovoljec/ka urejeno nastanitev, zdravstveno zavarovanje, prevoze na delo in prehrano, upravičen/a pa je tudi do mesečnega dodatka (žepnine) in povračila potnih stroškov.
In sicer si bo prostovoljec/ka delila stanovanje z drugim/o EVS prostovoljcem/ko: lastna soba in souporaba kuhinje, dnevne sobe, koplanice; internet. V delovnem času bo za prehrano poskrbljeno v gostujoči organizaciji, ostale dni pa ji pripada za prehrano 7 € na dan. Pripada mu/ji tudi mesečna karta za mestni avtobus.
Poleg tega, da je v materialnem smislu za prostovoljca poskrbljeno, EVS mladim omogoča predvsem neformalno izobraževanje in življenjsko izkušnjo v mednarodnem okolju, ki nadgrajuje poklicne veščine in kompetence prostovoljca, ter tako prispeva k njegovi zaposljivosti. Pri prostovoljcih povečuje občutek solidarnosti, razvija njihove družbene veščine in spodbuja aktivno vključevanje v družbo.
Center gosti prostovoljce že od 2007 in prostovoljcu/ki bo pri vključitvi v delovno skupino in pa pri izvajanju lastnih projektov pomagal mentor, ki je uspešno opravil usposabljanje Nacionalne agencije.

Več o projektu (v francoščini) najdete

Zainteresirani/e pošljite svoj življenjepis in motivacijsko pismo v angleškem jeziku na el. naslov
maja@mcp.si do 12. 9. 2017.

Na istem naslovu dobite tudi dodatne informacije o projektu in Evropski prostovoljski službi nasploh.

 
   
Avtor: Maja Malec  
Spremenjeno: 26. 8. 2017  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004