Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
 Natečaj za poezijo ŽVRGULJA 27. 11. 2015  
Poziv vsem pisateljicam in pisateljem poezije!  
Kosovelov doma Sežana, Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana Zavod Štip-Mladinski center Podlaga, Klub študentov Sežana, Mladinski center Postojna, Knjižnica Bena Zupančiča Postojna, Literarno društvo Zlati čoln in  Združenje književnikov primorske razpisujemo  natečaj  ZA POEZIJO  ŽVRGULJA!

POGOJI ZA SODELOVANJE


Na natečaju lahko sodelujejo prebivalci občin notranjsko-kraške in obalno-kraške regije in  (tudi zamejskih). Vsak avtor lahko sodeluje največ s tremi pesmimi. Natečaj bo potekal v dveh starostnih kategorijah:
  •  od 15 do vključno 30 let in
  • nad 30 let.
Tematika: prosta, po izbiri avtorja
Oblika: poezija; upoštevali bomo le še neobjavljene pesmi v slovenskem jeziku
Dolžina: do 1500 znakov s presledki
Avtorstvo: Udeleženci so sami odgovorni za avtorstvo pesmi, ki jih objavljajo. Avtor s tem, ko pošlje literarno delo/pesem na natečaj, dovoljuje njegovo objavo razpisovalcem.
Avtor se s prijavo na natečaj strinja, da lahko razpisovalec njihova avtorska dela krajevno in časovno neomejeno reproducira in distribuira. Pravici do reproduciranja in distribuiranja sta prenešeni izključno s pravico do nadaljnjega prenosa.
Avtorskega honorarja ne plačamo.

PRIJAVA

Avtorji se lahko na natečaj prijavite preko elektronske pošte ali preko navadne pošte do nedelje, 17. januarja 2016.
Prispevke je treba poslati na e-naslov: zvrgulja@gmail.com,  zadeva 'Natečaj ŽVRGULJA'.
V besedilu elektronskega sporočila naj bodo napisani podatki o avtorju (ime in priimek, naslov, el. pošta, datum rojstva ter telefonska številka), ustrezno poimenovana prijavljena dela pa v digitalni obliki (.pdf, .doc, .txt) v priponki (največ tri dela).
Prispevki so lahko poslani tudi prek navadne pošte na naslov Kosovelov dom Sežana, Kosovelova 4 a, 6210 Sežana. Sprejemamo tudi fotokopije čitljivih rokopisov. Podatki o avtorju (ime, priimek, naslov, datum rojstva ter telefonska številka) pa naj bodo na ločenem listu v isti kuverti.
Avtorji lahko svoje prispevke oz. rokopise kopirajo tudi v Mladinskem centru Postojna ali Mladinskem centru Podlaga.

NAGRADE

Strokovno komisijo bodo sestavljali: Karmen Škrk, Jana Mahorčič, Magdalena Svetina Terčon, Martin Rešeta in Marjana Garzarolli pod vodstvom predsednice komisije, Magdalene Svetina Terčon. Odločitev komisije bo dokončna in se nanjo ne bo mogoče pritožiti.
Izbor desetih pesmi bo razstavljen v galeriji MC Podlaga.
Nagrada za najboljše pesmi bo 14 dnevna predstavitev pesmi na poseben način, na javnem mestu v mestih Sežana (predvidoma v parku, v posebej za to izvedenih zvočnih inštalacijah -  posneta poezija) in Postojna.
Posebej bodo izpostavljeni mladi avtorji in sicer bo polovica inštalacij na voljo za mlade avtorje (do vključno 30 let).
Inštalacije bodo lesene, predvidoma jih bodo izdelali dijaki Srednje lesarske in gozdarske šole Postojna.
Najboljše tri pesmi bomo nagradili, in sicer: s predstavitvijo v živo (branjem) v okviru Festivala MLADIFEST (julij 2016), s predstavitvijo v živo (branjem) v okviru Festivala ZMAJ 'MA MLADE (avgust 2016), praktičnimi  nagradami in tiskom odlomkov nagrajenih pesmi na majice.
Nagrajenci bodo objavljeni na spletnih straneh razpisovalcev festivala ZMAJ 'MA MLADE in festivala Mladifest.

Nadaljnje informacije


Za vse dodatne informacije in pomoč pri prijavi pišite na zvrgulja@gmail.com.

Osebno lahko informacije tudi prejmete pri nas v Mladinskem centru Postojna ali Mladinskem centru Podlaga za kategorijo od 15 do vključno 30 let in v Kosovelovem domu Sežana za kategorijo nad 30 let.
 
   
Avtor:  
Spremenjeno: 27. 11. 2015  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004