Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
  Šest ilirskobistriških ekip mladih podjetnikov predstavilo svoje poslovne ideje 18. 4. 2023  
V Podjetniškem inkubatorju Perspektiva tudi v letošnjem letu nadaljujejo sistematično delo z mladimi, ki jih veseli podjetništvo.  
Tekom preteklih mesecev soo se na delavnicah za razvoj podjetniških idej srečevali z učitelji in mladimi nadobudnimi podjetniki iz nekaterih šol v regiji. Učitelje so predvsem podprli pri pridobivanju veščin podjetništva, mladim pa skupaj z učitelji pomagali pri razvoju idej. Večini teh je bila tudi letos skupna želja po udejstvovanje na nacionalnem tekmovanju POPRI, ki ga vsako leto organizira Primorski tehnološki park. Med 164 prijavljenimi skupinami, sta se na finalni izbor v Novi Gorici, ki je potekal v začetku aprila, uvrstili ekipi osnovnošolcev in študentov. Ekipa EPC – Eco Phone Case iz OŠ Toneta Tomšiča Knežak se je predstavila z idejo 100% lesenih ovitkov za mobilne telefone, ki se ga lahko v celoti ponovno uporabi, ekipa EcoGan iz Višje strokovne šole Postojna, Šolski center Postojna pa je komisiji predstavila svojo ekološko embalažo in okolju prijazno čistilo v obliki tablet. Ekipa postojnskih študentov (ECOGAN) je bila v svoji kategoriji nagrajena za najboljši pitch, s tem so si prislužili nagradni obisk Norveške.


Prizadevanja Podjetniškega inkubatorja Perspektiva pri delu z mladimi letos podpira projekt LAS za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom, Podjetništvo na podeželju, v okviru katerega so izvedli izobraževalne delavnice za krepitev kompetenc in podjetniških veščin mentorjev, ki na osnovnih šolah vodijo tovrstne podjetniške krožke.

V inkubatorju so veseli, da šole in tudi občine v regiji prepoznavajo delo z mladimi kot pomembno izhodišče za razvoj in krepitev podjetništva v lokalnem okolju. Tovrstna tekmovanja in dosežki so le še dodaten dokaz, da je delo na tem področju smiselno in spodbudno.

V Ilirski Bistrici je namreč potekal podjetniški bazar mladih, na njem se je predstavilo šest ilirskobistriških ekip osnovnošolcev ter dijakov, ki jih zanima podjetništvo in snujejo svoje poslovne ideje. S svojimi predstavitvenimi stojnicami, inovativnostjo in podjetniškimi veščinami so navdušile štiri ekipe dijakov iz Gimnazije Ilirska Bistrica, ekipa iz Osnovne šole Toneta Tomšiča Knežak ter ekipa iz Osnovne šole Antona Žnideršiča Ilirska Bistrica. Obiskovalcem so mladi, vešči podjetništva, predstavili svoje poslovne ideje, ki izkazujejo trajnostne in okolju prijazne rešitve, predvsem pa resne namere, da si želijo nadaljnjih podjetniških udejstvovanj.
»Naložbe sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.« 
   
Avtor:  
Spremenjeno: 18. 4. 2023  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004