Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
   

Festival avtohtonih skupnosti

nedelja, 1. 9. 2019 ob 15.00 / Tržaška cesta
   
 
   
V letošnjem letu bo Festival Zmaj ma mlade prvič nadgrajen s čezmejnim sodelovanjem. V sklopu projekta PRIMIS – Večkulturno popotovanje med Slovenijo in Italijo skozi prizmo manjšin, bo rdeča nit festivalskega dogajanja sledila glavnemu cilju: tj. predstavitvi kulturne in jezikovne pestrosti, ki je unikatna za območje med Slovenijo in Italijo.

Na festivalu bodo s svojimi nastopi kulturno ustvarjanje predstavile skupine iz Trsta, Vidma,… celotno festivalsko dogajanje pa bo svoj vrhunec doživelo na zaključku Festivala Zmaj ma mlade, ki bo potekal v nedeljo, 1.9.2019.

Na ta dan bodo potekale številne aktivnosti, ki jih bomo organizirali v sodelovanju z Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras. Na Trgu padlih borcev bo obiskovalcem na voljo degustacija lokalnih dobrot, kjer bo svojo ponudbo predstavilo preko 50 različnih ponudnikov iz celotnega kraškega območja v Sloveniji in Italiji. Poskusili boste lahko tipične jedi in različna vina, ki jih bodo na stojnicah ponudili izbrani vinarji iz naše okolice.

Ker skrbimo za trajnostno organizacijo dogodka, bo velik poudarek predstavljala trajnostna mobilnost. V sklopu popoldanskega dogajanja bo organizirano brezplačen voden sprehod po Postojni ter brezplačen voden ogled Postojne s kolesi (obiskovalci ne potrebujete dodatne opreme – za kolesa, čelade ter vse ostalo poskrbimo mi). 
 
 
 
 
 
   
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004