Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
   

Kino: Orlando (1992)

četrtek, 8. 3. 2018 ob 18.00 / Mladinski center Postojna
   
 
   

Orlando (1992)

 
Sprehod skozi tristo let življenja Velike Britanije in androgenega Orlanda, ki ne živi v času, temveč samo v prostoru; torej ne spreminja starosti, ampak svoja poslanstva, prepričanja in seveda spol. Po romanu Virginie Woolf zasnovana angelska odisejada vsestranske umetnice Sally Potter.
 
 
   

Poučevanje evropske zgodovine s filmom

 
POUČEVANJE EVROPSKE ZGODOVINE S FILMOM (v ang. Teaching European History through Cinema - TEHC) je nov izobraževalni program, ki bo v šolskem letu 2017/2018 izvajan v petih evropskih državah: Italija, Irska, Romunija, Bolgarija in Slovenija.

Nosilec mednarodnega projekta Poučevanje evropske zgodovine s filmom (Teaching European History through Cinema) je AGIS iz Italije v partnerstvu s partnerji iz Irske, Bolgarije, Italije, Romunije in Slovenije, ki je podprt s strani podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope (Evropska komisija, poziv EACEA 25/2016). Projekt v Sloveniji vodi Zavod za uveljavljanje vizualne kulture Vizo.

Glavni cilj projekta je vzbuditi zanimanje in povečati priljubljenost evropskega filma in filmske produkcije med srednješolci, ob tem pa dopolniti ter oplemenititi kakovost pouka evropske zgodovine s filmom na srednjih šolah. S filmi, ki bodo v okviru projekta prikazani, se ta zavzema tudi za poglobitev razumevanja poteka pomembnih, prelomnih dogodkov v evropski zgodovini in njihov globlji uvid med dijaško populacijo.
 
 
 
 
 
   
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004