Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
   

Koncert: Svojat in Buzalak

petek, 21. 2. 2020 ob 20.00 / Mladinski center Postojna
   
 
   

Svojat

 
Svojat
zars.bandcamp.com/album/svojat
Slovenija je dobila nov Triglav, novo sestavljanko iz treh kosov in nov vrhunski trio. Gre za Svojat, zasedbo, ki jo sestavljajo Andrej Fon, Ivo Poderžaj in Tadej Čauševič, in je tako še en trio, ki je zrasel iz vrhunske slovenske prostoimprovizacijske scene, ki je svoj mah vzela že pred nekaj leti, danes pa celo v globalnem smislu kaže izjemne rezultate. Fona seveda poznamo pod psevdonimom Olfamož, je selektor Olfamoštva, v katerega je med drugim vpoklical tudi Poderžaja, člana Žoambo Žoet Workestraa, ki je svoj bas vihtel tudi pri Borghesii in še marsikje drugje. V Svojat pa je vpadel tudi še en nekdanji Fonov bendovski kolega iz Horde Grdih, na bobnih – Tadej Čauševič. Tovrstni formaciji Fon pravi kar klasično rokerska in pove še, da gre za nekakšen eksperiment in throwback na čase, ko je pred dvajsetimi leti nazadnje sodeloval v takšnem bendu. Rezultat tega bandovskega eksperimenta je žanrsko težko umestljiva zasedba, ki ji vendarle lahko pripišemo nekakšen avant-rockerski, post-punkovski, no-waveovski in tudi improvizacijski pečat.
 
 
   

Buzalak

 
Zasedba Buzalak je nastala po odhodu dela članov skupine Crazed Farmers. Preostala trojica nadaljuje delo v nekoliko milejših zvokih. Žanrsko bi jih lahko uvrstili v zvrst roka, filmske glasbe in improvizacije.
Trio sestavljen iz vokala, kitare, bas kitare in bobnov igra predvsem lastne skladbe, med njimi pa je tudi kakšna priredba, katere del so postali že oni sami. Člani tria se že vrsto let ukvarjajo z glasbo pri različnih bendih od roka, etna, funka do improvizacije.

Buzalak so:
Žana Novaković - vokal, kitara
Boštjan Benčič - bas kitara
Marko Jenič - bobni
 
 
 

Priporočamo še:

 
 
 
   
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004