Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
   

Koncert: Aritmija feat. Sabiha Khan & Vinayak Netke (Slo / Ind)

sreda, 23. 8. 2017 ob 20.30 / Titov trg
   
 
   
Aritmija feat. Sabiha Khan & Vinayak Netke Aritmija feat. Sabiha Khan & Vinayak Netke Aritmija feat. Sabiha Khan & Vinayak Netke Aritmija feat. Sabiha Khan & Vinayak Netke

 
Aritmija je v petnajstih letih delovanja izvedla več kot 500 nastopov v Sloveniji in tujini ter izdala 3 CD-je. Njihovo glasbo najbolje opisuje oznaka »world music«, gre pa za mešanico balkanske ljudske glasbe, flamenka, rocka in jazza. Lani je Aritmija začela sodelovanje z izvrstnima indijskima glasbenikoma. Skupen projekt črpa navdih iz različnih glasbenih slogov, večinoma avtorske skladbe pa se v vsej svoji luči pokažejo v energičnem in pristnem nastopu v živo.

Projekt se je začel poleti 2016, ko je skupina Aritmija k sodelovanju povabila indijska glasbenika Sabiho Khan in Vinayaka Netkeja, ki sta s svojo virtuoznostjo in udarnostjo ter svojimi skladbami nadgradila Aritmijin world-music zvok. Projekt črpa navdih iz različnih glasbenih stilov, po večini avtorske skladbe z magičnim pridihom, pritajeno subtilnostjo in silovito energijo pa se v vsej svoji luči pokažejo v energičnem in pristnem nastopu v živo. Skupina je sodelovanje nadaljevala pozimi 2016/2017, ko je bila povabljena na krajšo uspešno glasbeno turnejo v Indijo (Mumbai, Jaipur). Sodelovanje pa nameravajo nadaljevati s poletno glasbeno turnejo po Srednji Evropi in snemanjem prvega skupnega CD-ja.
 
 
 

Priporočamo še:

 
 
 
   
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   3  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004