Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
 Zaključil se je evropski teden mladih 24. 4. 2024  
Zaključil se je evropski teden mladih, ki ga Evropska komisija organizira vsako drugo leto z namenom spodbujanja aktivnega državljanstva mladih v Evropi.  
Letos je imel prav poseben pomen, saj je potekal dva meseca pred evropskimi volitvami, ki bodo od 6. do 9. junija 2024. Slogan tokratnega tedna mladih je bil „Izrazite svojo vizijo“ s poudarkom na spodbujanju mladih k spoznavanju demokracije in udeležbi na evropskih volitvah.

V Mladinskem centru Postojna smo letošnji evropski teden mladih obeležili 9. aprila z delavnico Mesto v rokah mladih, ki jo je vodila trenerka in fasilitatorka Maja Drobne, udeležilo pa se je je 20 mladih, ki v Postojni živijo oziroma se tu šolajo. Mladi so tekom delavnice s pomočjo metode Lego Serious Play razmislili o prihodnosti svojega mesta in spremembah, ki si jih želijo v svojem okolju. Ugotovili so, da v svojem mestu pogrešajo urejene športne površine, več športnih igrišč, fitnes (urejen, večji notranji in na prostem), trgovine znanih znamk, boljše povezave javnega prometa, bazen, več zunanjih parkov in urejenih površin za sprehode in tek, stanovanja za mlade, smučišče, wellness, kvalitetne in cenovno ugodne restavracije, klub in McDonald's.

Zavedamo se, da zbrani predlogi ne smejo ostati samo na papirju, zato jih bomo uporabili pri oblikovanju novega lokalnega programa za mladino Občine Postojna.

Čeprav je evropskega tedna mladih konec, pa vse aktivnosti v njegovem sklopu še niso zaključene. Če te zanima, kateri dogodki nas še čakajo, preveri na povezavi. Vsekakor pa te spodbujamo, da se 9. junija odpraviš na volišče in izpolniš svojo državljansko dolžnost.
 
   
Avtor:  
Spremenjeno: 24. 4. 2024  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004