Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
 Mladi so urili podjetniške veščine v projektu Podjetnost in podeželje 15. 6. 2023  
V Mladinskem centru Postojna in Podjetniškem inkubatorju Perspektiva smo se združili v LASovem projektu Podjetnost in podeželje, ki si je prizadeval spodbuditi razvoj podjetnosti in podjetniških kompetenc med mladimi. V okviru tega projekta smo izvedli štiri sklope delavnic v decembru, februarju, aprilu in maju.  
Cilj delavnic je bil opolnomočiti mlade s potrebnimi znanji in veščinami za razvoj lastnih podjetniških idej ter jim omogočiti uspešen vstop na podjetniško pot. Udeleženci so na njih pridobili vpogled v različne vidike podjetništva. Spoznali so, kako pretvoriti svojo idejo v inovativen produkt ali storitev, ki bo imel tržni potencial in bo privabil kupce. Pod mentorstvom izkušenih strokovnjakov so se udeleženci seznanili tudi z analizo prihodkov, odhodkov in načrtovanjem finančnih tokov, ki so ključni za uspešno poslovanje.

Poleg tega so se naučili, kako učinkovito predstaviti svojo idejo in pridobiti mnenje potencialnih strank. Ideje so tudi preverili na trgu in prilagodili svoj načrt ter ga naredili še bolj privlačnega za kupce.

Delavnice so bile zastavljene interaktivno in dinamično, s poudarkom na praktičnih primerih in rešitvah. Udeleženci so se aktivno vključevali v razprave, izmenjevali ideje in se povezali med seboj. Mnogi so izrazili navdušenje nad pridobljenimi znanji in samozavestjo, ki so jo pridobili v procesu.

To ni bil le dogodek, temveč tudi priložnost za ustvarjanje novih prijateljstev in mreženje z vrstniki, ki delijo podobne podjetniške ambicije. Projekt Podjetnost in podeželje je tako prispeval k razvoju lokalne podjetniške skupnosti ter spodbudil ustvarjalnost in inovativnost med mladimi v Postojni.

»Naložbe sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.« 
   
Avtor:  
Spremenjeno: 15. 6. 2023  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004