Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
ESE
Erasmus+
Komentarji
Pogledi
 
Mnenja
    Pisanja      
         
  Osnovnošolci in študentje so se uvrstili v finale nacionalnega tekmovanja POPRI 9. 3. 2023  
V Podjetniškem inkubatorju Perspektiva tudi v letošnjem letu nadaljujejo sistematično delo z mladimi, ki jih veseli podjetništvo. Tekom preteklih mesecev smo se na delavnicah za razvoj podjetniških idej srečevali z učitelji in mladimi nadobudnimi podjetniki iz nekaterih šol v regiji.  
Učitelje so predvsem podprli pri pridobivanju veščin podjetništva, mladim pa skupaj z učitelji pomagali pri razvoju idej. Večini teh je bila tudi letos skupna želja po udejstvovanje na nacionalnem tekmovanju POPRI, ki ga organizira Primorski tehnološki park. Namen tekmovanja ni tekmovanje samo po sebi, ampak spodbujanje sodelovanja, povezovanja, raziskovanja, odkrivanja skritih potencialov, razvijanja vztrajnosti, iznajdljivosti, itd.

Na tekmovanje se je letos prijavilo 164 skupin v treh kategorijah, v regijske predizbore pa se je uspelo uvrstiti tudi štirim skupinam iz naše regije; v kategoriji osnovnih šol dve ekipi (Epc - Eco Phone Case – OŠ Toneta Tomšiča Knežak in Horseups – OŠ Dragotina Ketteja), v kategoriji srednjih šol ena ekipa (Alergen Scanner – Šolski center Postojna)  in v kategoriji mladi med 15-im in 29-im letom ena ekipa (EcoGan – Višja strokovna šola Postojna).


Danes je v Novi Gorici potekal regijski predizbor, ko so morale uvrščene ekipe svoje poslovne ideje predstaviti pred komisijo. Ekipe Eco Phone Case, Alergen Scanner in EcoGan, so v preteklih tednih prizadevno nadgrajevali in oblikovali svoje poslovne modele, pri tem pa aktivno sodelovali z Mrežnim podjetniškim inkubatorjem Perspektiva skozi mentorstvo, ki so ga izvajali Dolores Keš, Uroš Turk, Ana Širca, Doris Komen Horvat in Jana Nadoh Bergoč. Na današnjem dogodku so znova dokazali, da se z vztrajnostjo, predanostjo in pravo mero odgovornosti zmore vse. Ekipi osnovnošolcev in študentov sta se namreč uvrstili v nadaljnje tekmovanje, finale tekmovanja POPRI, ki bo 4. aprila v Novi Gorici. Osnovnošolci so prepričali z idejo lesenih eko ovitkov za mobilne telefone, študentje pa z ekološko embalažo in okolju prijaznimi čistili v obliki tablet. Najboljši med finalisti bodo dobili denarne nagrade, točke za pridobitev Zoisove štipendije in možnost sodelovanja na mednarodnih tekmovanjih.

Ponosni so na fante in z veseljem jim boo v teh tednih nudili dodatno strokovno podporo pri pripravi na finalni nastop.

Naša prizadevanja pri delu z mladimi letos podpira projekt LAS, Podjetništvo na podeželju, v okviru katerega so izvedli izobraževalne delavnice za krepitev kompetenc in podjetniških veščin mentorjev, ki na osnovnih šolah vodijo tovrstne podjetniške krožke. Veseli nas, da šole in tudi občine v regiji prepoznavajo delo z mladimi kot pomembno izhodišče za razvoj in krepitev podjetništva v lokalnem okolju. Tovrstna tekmovanja in dosežki so le še dodaten dokaz, da je delo na tem področju smiselno in spodbudno.

Čestitke vsem ekipam, ki so se danes predstavile na regijskem predizboru, in njihovim mentorjem, čestitke pa tudi ekipi POPRI za super organizacijo.

»Naložbe sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«

 
   
Avtor:  
Spremenjeno: 9. 3. 2023  
   
         
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
 
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004