Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Pristati inu obstati - celovečerni šou ... 19. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
KOMIKAZE, klub ljubiteljev nizkih honorarjev, zakajenih prostorov in reflektorjev, ki svetijo naravnost v oči.

Januarja '07 se je nekaj grdih, neumnih, dosadnih, denarja in slave željnih mladcev odločilo združiti v skupino KOMIKAZE z namenom, da s skupnimi močmi še bolj nazorno pokažejo, kako grdi, neumni, dosadni, denarja in slave željni so. In nastala je predstava Pristati inu obstati. KOMIKAZE so nastale v želji, da slovenski stand-up že enkrat preraste »porodno« obdobje in postane splošno znana scena v Sloveniji, zvrst nastopanja, ki bo jasno predstavljena in je ljudje ne bodo več mešali z drugimi sorodnimi, večinoma gledališkimi, zvrstmi. KOMIKAZE sestavlja skupina (zaenkrat) šestih komikov, ki se s stand-up nastopanjem ukvarja že nekaj let. Prvi projekt KOMIKAZ je celovečerni stand-up comedy show s petčlansko zasedbo.

» PRISTATI INU OBSTATI« (90 min) je celovečerni stand-up comedy show. Nastopa 5 komikov, od katerih je eden povezovalec.

Pet komikaz, ki se bodo trudili za vas in vaše trebušne mišice na Zmaju:

Mladen
Rodil se je l.1969 v koprski porodnišnici in temu dogodku že takrat dal primerno težo, 3.460 g - mala teža za svet, velika za škorpijona. Poleg nevrotičnosti in izrazitega občutka za moderno pričesko, je že zelo zgodaj (cca. ob treh zjutraj) razvil tudi smisel za humor, ki mu je olajševal delo pri deklicah in oteževal zadeve v šoli, kjer je zaradi predolgega jezika pogosto stal v kotu. Kot vidite, sedaj raje stoji na odru.
Mladen ugotavlja: »Smisla za humor ne moreš kupiti, lahko pa ga dobro vnovčiš!«

Perica
Slovenija se dalj časa ni niti zavedala, da je zaradi vojne v Bosni pridobila pravo bogastvo, shranjeno v eni sami osebi. Talent, ki ne more ostati neopažen, karakter, ki z lahkoto prevzame ves svet zabave. Govorimo seveda o Đurotu. Perica pa je begunček, ki je zrasel v sarkastičnega mladeniča, ki strastno objema slovensko foušarijo in ji dodaja bosanski pridih. Perica pravi: »Jebeš to, da poješ kot Celine Dion, če izgledaš kot Celine Dion!«

Vid
Po naravi je optimist, hedonist in včasih lenoba, ampak vse v merah zmernosti. V vsakdanjem življenju me razveseljujejo malenkosti, kot so dober trening, okusno kosilo, zanimiva misel, ki jo kje preberem ali slišim, poljub, objem ali lep pogled osebe, ki jo imam rad. Družim se z ljudmi, ki imajo smisel za humor in poskušam nasmejati tiste, ki ga nimajo. Sem mnenja, da se je treba današnjemu življenju včasih zasmejati v brk in mu pokazati, da te vsako poleno, ki ti prileti pod noge, ne more spotakniti, ne glede na to kako osebno te mogoče zadane v golenico. Na koncu dneva je bilo vse le poučna izkušnja, v kateri se vedno najde humor. Smeh je pol zdravja, za ostalo polovico pa poskrbijo dobra hrana, C-vitamin in reden seks.

Rox
Nejevoljno hodi po svetu in se besno otepa vsega, kar mu razjeda nevrone. Ni izrazito introvertiran, ker gre sam sebi preveč na živce. Veliko časa presedi za računalnikom, pri čemer najraje tolče s tipkovnico po monitorju. Do skrajnosti ga obnervira, če se mu prisotni smejijo, zato jih mnogokrat sočno opsuje.
Rox rad navede star ljudski pregovor: "Vse je sranje, razen scanja. Pa še to je sranje, če proti vetru ščiješ."

Tešky
Rodil se je mami vilinki in očetu delfinu ... ah ne, to je Jadranka Juras. S humorjem se Tešky postavlja, odkar pomni zase, ne vedno najbolj posrečeno, vsekakor pa dovolj vsiljivo za prepoznavnost v družbi. Od 1997 nastopa zlasti v obliki gledališke improvizacije. Zadnji dve leti se spogleduje s stand-up komedijo. Ni se odločil za stand-up, ker ga v Sloveniji ne bi bilo.
Pravi tole: “Bi pa rad delil z vami kako hecno zanimivost iz življenja, ki je še ne poznate”.
 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   16  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004