Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>MarNamJe... 16. 12. 2020  
Si predstavljate, kako bi zgledali zadnji meseci krize, če je ne bi pomagale blažiti tudi nevladne organizacije (NVO)? V času pandemije smo skušali pomagati tudi v MCP-ju.  
       
 
 
 
V Mladinskem centru Postojna smo v zadnjih mesecih sodelovali pri zagotavljanju računalniške opreme za šolanje na daljavo za postojnske in pivške osnovne šole. V sodelovanju z Društvom prijateljev mladine PO-PI, Štabom civilne zaščite Občine Postojna, Občino Postojna in prostovoljci, ki so podarjene računalnike pripravili za uporabo, smo do sredine decembra pripravili za uporabo in razdelili že 73 računalnikov in 37 kamer.

Od prve razglasitve epidemije smo za Štab civilne zaščite Občine Postojna koordinirali prostovoljce in jih napotovali na prostovoljska dela. Prostovoljci pomagajo obveščati javnost z raznašanjem letakov in plakatov, nakupovati in razvažati živila ter zdravila, učencem uporabljati računalnike pri šolanju na daljavo, starejšim dvigovati pokojnine in plačevati položnice, dostavljali so hrano v rdeči coni v PIP Veliki otok in Kulturni dom Slavina ... Do sredine decembra se je k prostovoljskem delu prijavilo 110 prostovoljcev, od tega smo jih na dela napotili 51. Ti so v okviru 188 posameznih prostovoljskih akcij opravili 506 prostovoljskih delovnih ur.Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti vsem ljudem in nevladnim organizacijam, ki ste izkazali pripravljenost pomagati, saj bi se vsi skupaj brez vas še bistveno težje prebili skozi to krizo!

Kratko predstavitev vloge NVO v tej krizi je pripravil tudi CNVOS.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004