Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Božiček za en dan... 4. 12. 2020  
Tudi letos smo skupaj z Društvom prijateljev mladine PO-PI pomagali pri izvedbi dobrodelne akcije Božiček za en dan.  
       
 
 
Odziv je bil tudi letos odličen, saj smo zbrali kar 160 daril. Udeleženci so na spletu najprej izbrali otroka oziroma starostnika, ki bi ga želeli obdarovati, nato pa v skladu z navodili pripravili darilo in ga prinesli v MCP. Darila so namreč sestavljena tako, da imajo čim večjo uporabno vrednost za materialno neprivilegirane obdarovance.
Udeleženci akcije so večinoma povedali, da so pri pripravi daril sodelovali s svojimi otroci, in jim na ta način privzgajali (socialni) čut za sočloveka, in realnost. Nekateri pa pravijo, da tudi sami na ta način vstopijo v božično vzdušje, in se znova vključijo v nekaj, česar niti čas pandemije ni mogel zaustaviti.  Večinoma gre namreč za take udeležence ('Božičke'), ki  res pridejo/se vključijo vsako leto.

V MCP-ju smo zadovoljni, da smo lahko del tako pozitivnega projekta, čeprav bi si želeli, da potrebe po njem sploh ne bi bilo oziroma bi bila zmeraj manjša. Žal pa zadnje poročilo Unicefa (Sklad Združenih narodov za otroke) kaže, da bo zaradi posledic pandemije revščina otrok v razvitem svetu še najmanj pet let večja kot pred pandemijo.

Zahvaljujemo se vsem za sodelovanje in vabimo vse, ki bi se želeli vključiti, naj se spomnijo na nas naslednjega novembra.

 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004