Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Kino... 21. 12. 2008  
       
 
Knjiga rekorda Šutke (2005)
Dokumentarec govori o "glavnem mestu Romov", mestecu Šutka v Makedoniji, in njegovih prebivalcih, ki si delijo skupno strast: biti prvak v svoji kategoriji. Šutka cveti v doseganju bizarnih rekordov kot je zbiranje kaset turške narodne glasbe ali zbiranje elitnih, "originalnih" Versacejevih oblek, pisanje romske slovnice, pasje borbe, lov na vampirje, preučevanje zlih duhov.
Dr. Koljo, glavni igralec iz Kusturičevega filma Črna mačka, beli mačkon, se s kamero sprehaja med prebivalci in snema vsakodnevne prepire, tekmovanja, stave in dosežke. S pomočjo teh številnih prepletajočih se zgodb nas ta zabaven film popelje v svet, ki je tujcem ponavadi nedostopen.
Šutke ne iščite na zemljevidu. Šutka je stanje duha.
 

 
     
     
Joyeux Noël (2005)
"Vesel Božič" pripoveduje o tem, kako se je začela I. svetovna vojna, kako so vsi mislili, da bodo do Božiča doma, kako so se Evropejci brutalno klali, kako je vsaka vojska ležala v svojem jarku, kako so polja krvavela in kako so leta 1914 za Božič kljub temu odložili orožje, pokopali mrtve in se objeli, tako da se je "nikogaršnja zemlja" prelevila v epsko izpolnitev vseh božičnih želja. Francoski, nemški in škotski vojaki so si celo izmenjali darila - cigarete, čokolade, šampanjec in take reči, odigrali pa so tudi nogometno tekmo.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   3  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004