Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Impro liga: Merlene Ottey Project vs. Kul... 17. 1. 2009  
       
 
 
 
 
 
Impro liga
Impro liga, vseslovensko prvenstvo v gledaliških športih, je že vse od leta 1993 ime za združenje gledaliških improvizatorjev z vseh koncev Slovenije. Predstave, ki jih uprizarjajo, so vedno inovativne in predvsem unikatne, saj temelje za odigrane prizore podajo gledalci s svojimi predlogi, ki jih morajo nato improvizatorji vplesti v dogajanje na odru. Tako igralci igrajo brez vnaprej pripravljenega teksta ali zarisanega poteka dogajanja, dogodki v predstavi pa nastajajo spontano skozi celoten večer.
V tekmovalnem delu Impro lige se improvizatorji združujejo v ekipe, ki se nato med seboj pomerijo na impro tekmah. Ekipa, ki pokaže največ simpatičnosti, iznajdljivosti, znanja in iskrivosti skozi celotno sezono, pa postane državni prvak v improvizaciji. Letos se jih za ta laskavi naslov bori deset, med njimi pa sta tudi ekipi Merlene Ottey Project in Kuli-Muli, ki se bosta v okviru drugega kroga predtekmovalne skupine Eastside pomerili v Mladinskem centru Postojna v soboto, 17. januarja 2008, ob 21. uri.
 

www...
 
     
     
Merlene Ottey Project
Merlene Ottey Project so prav posebna skupina, ki jo dobesedno sestavljajo starčki slovenske improvizacije. Nekdaj združeni pod imenom Dejmo stisn't impro so kraljevali improvizacijskim odrom v 90-ih, a nikoli jim ni uspelo iti do konca. Tako so jim ob povratku domov mati dejali: „Diplomirajte ali pa postanite državni prvaki v improvizaciji. Do takrat se ne vračajte domo!“. In res so se v sezoni 2007/08 vrnili v KUD France Prešeren in s svojim alzhaimersko-kaotičnim pristopom navduševali občinstvo... vse do finala. Tam jih je ustavila še bolj kaotična ekipa A ješ kavo, a veš kao... in sanje o pokalu so morali prestaviti vsaj za eno leto. Jim bo ob prelomu desetletja le uspelo? Ekipo sestavljajo: Miha Brajnik, najboljši improvizator Impro lige 2007/08, Gorazd Žilavec, lastnik najboljšega štosa Impro lige 2007/08, Vito Košir, Vito Rožej, Ajda Toman, Janez Kocman, Damir Leventić ter Sašo Rajaković.  

 
     
     
Kuli-Muli
Kuli-Muliji na drugi strani so preprosta ekipa g33kov. Njihovo igranje je pogosto podobno binarnemu sistemu, tako da enkrat zadenejo v polno, spet drugič dobijo ničlo. K sreči se to ponavadi dogaja le v odločilnih tekmah, tako da lahko pričakujemo odlično predstavo v predtekmovalnem delu. Poleg zanimive igre, polne nepomembnih podatkov, ki jih včasih pridobijo celo z uporabo moderne tehnologije, jih odlikuje tudi odlična predpriprava na tekme. So namreč lastniki najboljše predstavitvene točke in najboljšega izziva Impro lige 2007/08. Ekipo sestavljajo: Gašper Fele – Žorž, Gašper Tesner, Miha Podlipnik, Mihael Šorli, Mirče Mladenov in najnovejša pridobitev Klemen Slavič.  

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   3  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 Kositi 17. 1. 2009 ob 9.22 
Bravo Kositi!
 
 
 samo 13. 1. 2009 ob 9.31 
Karte za sobotno Impro ligo lahko rezervirate na tel. št. 031 554 077 (Mirjana).
 
 
 kositi 12. 1. 2009 ob 20.38 
se da kej karte rezervirat?
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004