Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Gledališka predstava Odtenki... 19. 1. 2008  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Jaša Koceli: Odtenki

Posebnost predstave je v drzni odločitvi, da zgodba izključuje vnaprej določen čas in prostor, ki običajno določata odrske postavtve in s tem zgodba, ki je okradena običajnih temeljev, pogumno sprašuje, koliko realna je sploh lahko realnost in dokazuje, da je navidezno večkrat resnično in obratno.

Prvi soj žarometa nas popelje na zadnji brezmadežni košček nekega sveta, v katerega padeta dve  popolnoma različni skupini - Rdeči in Zeleni. S svojo navzočnostjo zdrobita nepopisanost zemlje in jo napolnita s svojim načinom življenja. S srečanjem med skupinama začne drugačnost med njima drobiti tudi njih same. Človeka vodi razum in oboji se prisilijo, da so strpni. V to tempirano bombo stopi oseba, ki ni ne naš ne njihov, oseba, ki ni od nikogar. Samo s svojo navzočnostjo prebudi na plan vso spontano nasilje in rasizem, ki čepi v človeku in tako nehote sodi krvavi in nesmiselni vojni. Konec je... Za vsakega drugačen.

V zaokroženi mavrici, kjer ne manjka komičnih in tragičnih trenutkov, je prostor za smeh, solze  in par možganskih celic več.

Predstava je leta 2006 prejela nagrado "Vizionar" za najboljšo mladinsko predstavo. Obrazložitev žirije: "Posebno kvaliteto Odtenkov najdemo v celostnem pristopu k gledališki umetnosti. Neodvisna gledališka skupina Odtenki je vsak segment uprizoritve koncipirala in izvedla v skladu s tematiko, ki jih intrigira. Žgočo in vedno aktualno družbeno politično temo, fill rouge tako dramskega teksta kot tudi same uprizoritve, so ustvarjalci predstavili na humoren in iskriv način, kar rezultira v suverenem gledališkem izrazu."
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   3  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004