Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Gledališče Ane Monro: Zlati osel... 29. 8. 2008  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nekoč pred davnimi časi
je živel pogumen mladenič.
"Ime mi je Lucij", je rekel.
"Šel bom od doma in raziskal svet,
če bo le v moji moči!"
Prečkal je puščave in gore in celo ocean.
Nekoč je srečal čarovnice, strašne vešče,
ki so pripravljale čarobni napoj.
Radovedni Lucij se ni mogel upreti.
Izmaknil jim je čarobni zvarek
in ga, nesrečnež, na dušek popil.


Tako se začne pesem o Luciju, antičnem popotniku, ki se je odpravil v Tesalijo, deželo čarovnic. Nemirni pustolovski duh ga je gnal, da tudi sam izpije čarobni napoj; toda ne spremeni se v želenega orla,  ampak v – osla. In preden mu ispe izničiti delovanje uroka, mora Lucij v oslovski koži prepotovati pol dežele in doživeti nebroj dogodivščin. Več neprijetnih, oslovskih, kot prijetnih,  junaških. Zgodba o mladcu, ki si želi doživeti in preizkusiti vse, je univerzalna prispodoba o sleherniku, o odraščanju, o spoznavanju samega sebe in svojih meja ter včasih žalostnemu in celo krutemu prilagajanju temu svetu.
Predstava Zlati osel je nastala po literarni predlogi – antičnem romanu Metamorfoze ali Zlati osel rimljanskega pisatelja  Lucija Apuleja. Avtorska skupina Gldališča Ane Monro je zgodbo, bogato prigod, priredila v scenarij in ga predala v režijo belgijskemu režiserju Craigu Westonu, v svetu znanemu predvsem po sodelovanju s skupino The Primitives. Ulična predstava Zlati osel, ki bo premeiro doživela 15. decembra 2007 na stopnišču ljubljanskega Magistrata, je tako sad kreativnega srečanja poetike, izkušenj in humorja Avtorske skupine GAM in režijskega postopka Craiga Westona, ki temelji predvsem na preciznem menjavanju ritma, petja in skupinskih podob.
Rezultat bo legenda Luciju, junaku, ki mu nasproti stoji, kot v pravih grških tragedijah, šest članov moškega zbora, ki odigra vse ostale vloge, tudi ženske. Prav posebna tragedija, ki jo začinjajo humor in domislice članov zbora Gledališča Ane Monro.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004