Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Smrt kvadratu, slava zlatu! - razstava sl... 26. 2. 2011  
       
 
 
 
 
 
 
Na razstavi "Smrt kvadratu, slava zlatu!" bo svoje slike na ogled postavila postojnska oblikovalka in ilustratorka Barbara Kogoj, ki o svojem delu pravi:
"Moje slike so pravzaprav ilustracije. Vedno si ustvarim malo zgodbo, katere izsek prevedem v vidni svet. Ker nisem slikarka, me ne omejuje niti serialnost niti tehnična perfekcija. To početje mi je preprosto v veselje, še toliko bolj, če mi uspe z njim razveseliti tudi druge.
Naslov razstave izraža moj osebni odpor do skrajne izčiščenosti, katere metafora je kvadrat. V nasprotju s tem zlato simbolizira vse tisto, čemur bi pred časom rekli kič (postmoderna doba je namreč s svojim ’anything goes’ ta termin postavila pod vprašaj). Vabljeni torej v moj pisani, migetajoči svet..."

O AVTORICI
V Postojni živeča in delujoča oblikovalka je bila rojena 29. avgusta leta 1982 v Ljubljani. Po Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je izobraževanje nadaljevala na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer vizualne komunikacije, kjer je leta 2006 tudi diplomirala. Po izteku študentskega staža je pridobila status samostojne oblikovalke in postala članica Društva oblikovalcev Slovenije. Do danes si je pridobila že vrsto oblikovalskih izkušenj, glede na to, da njeno znanje zajema tudi ilustracijo, v prostem času svojo kreativnost preizkuša tudi na platnih. Tokrat bo predstavila prav slednje: pisani, migetajoči svet, poln veselja in prikupnosti.


 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   4  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004