Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Razstava slik Maje Lovko... 8. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
Maja Lovko se je rodila leta 1983 v Sarajevu, sicer pa živi v Postojni. Trenutno obiskuje 4. letnik Visoke strokovne šole za risanje in slikanje v Ljubljani. Poleg kiparstva in slikarstva se ukvarja z animacijo, računalniško grafiko, videom ter analogno in digitalno fotografijo.

S svojimi deli se je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini, sodelovala je tudi na kiparski koloniji v Pescari, Italija (1998). Med drugim je samostojno razstavljala v galeriji Atelje 2050 v Ljubljani (2006) in v Rawhouse v Køpenhagnu na Danskem (2006).

Na razstavi z naslovom »airspace« v avli SAZU v Postojni bo Lovkova predstavila izbor svojih najnovejših slik. Kar jih povezuje, so uprizoritve imaginarnih zračnih prostorov, v katerih avtorica raziskuje odnos med iluzijo tridimenzionalnega prostora in dvodimenzionalnostjo poslikanega platna, med urejeno strukturo kontur in kaosom spontanih potez s čopičem, med svetlobnimi učinki in barvo itd. Končni rezultat teh raziskav pogosto daje občutek iluzije digitalne slike.

Razstava bo na ogled od 8. 8. 2007 do 17. 8. 2007.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   23  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004