Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Razstava članic študijskih krožkov Uni... 8. 10. 2015  
       
 
 
 
 

Meta Brank, Lidija Novak, Petra Bogataj, Vanda Nedič, Sandra Kovačič, Vanči Lipovž, Nataša Zirnstein, Maja Žnidaršič, Elizabeth Dodolović, Rebeka Petrovčič, Flora Otoničar, Helena Ščuka, Teja Kalčič, Mojca Šabec, Petra Čufer, Draga Djordjević, Zorka Pavlovčič, Tamara Kaluža, Mateja Premrl.

Razstavljena dela so nastala v različnih tehnikah in posegla po različnih tematikah - od uporabne keramike - pladnjev, skled, skodelic, pa vse do figuralike in abstraktnih oblik.

Razstavljena unikatna keramika ima energijo, ki jo lahko fizično začuti vsak, ki si z odprtim srcem in umom ogleda razstavo. Energijo posameznika, ki je delo ustvaril, energijo skupine, kjer je delo nastajalo in navsezadnje energijo ognja, ki je delu podaril trdno formo.

Udeleženke krožka na vprašanje zakaj ravno keramika, odgovarjajo takole: Iz radovednosti, kaj lahko storimo z glino, kot osnovnim materialom. Glina nam ponuja nešteto možnosti oblikovanja in preoblikovanja. V njej smo članice krožkov odkrile izrazni način, ki se ga nikoli ne zasitiš. Vedno obstaja še nekaj, česar še ne vemo, kar se ponuja našemu raziskovanju, študiju in seveda preizkušanju. Rezultati so velikokrat neznanka, saj vsega ni mogoče predvideti. Pa vendar, jasno nam je, da nam bo glina vrnila toliko, kolikor bomo vanjo sami pripravljeni vložiti.

Članice krožka so do sedaj razstavljale v galeriji Zavarovalnice Triglav v Postojni, v Kulturnem domu v Slavini, v središču mesta Postojna ter v mestnem parku v Tednu ljubiteljske kulture, v izložbenih oknih mesta Postojna na Ministrstvu za izobraževanje v Ljubljani, na karavani študijskih krožkov v Novem mestu ter v avli Inštituta za raziskovanje Krasa v Postojni, kjer je razstavljalo Društvo likovnih ustvarjalcev Postojna, saj so nekatere članice krožkov tudi članice tega društva.

 

 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   4  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004