Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Projekt Remodulor avtorja Matjaža Rebca... 18. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
Matjaž Rebec se je rodil leta 1974 v Postojni. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je dve leti študiral likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani in nato vpisal študij kiparstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, kjer je leta 2006 tudi diplomiral. Živi in dela v Ljubljani.
Projekt Remodulor, s katerim se je predstavil že v Kiberpipa Gallery v Ljubljani (2003) in galeriji Pina v Kopru (2005), bo tokrat na ogled v avli SAZU v Postojni.
Remodulor je interaktivna časovno-prostorska videoinstalacija, ki hkrati deluje v realnem in virtualnem prostoru in kot osnovni element vključuje gledalca. Vsak obiskovalec, ki vstopi v galerijski prostor, se interaktivno vključi v proces remoduliranja. Kamera posname njegovo podobo, ki se neposredno projecira na platno, obenem pa računalnik podobo grafično obdela in jo preko projektorja s časovnim zamikom prenese na projekcijsko platno. Tako gledalec soobstaja s svojim trenutnim odsevom – modulom in s svojimi neštetimi ponovitvami iz preteklih trenutkov – remoduli. Hkrati se povezuje z drugimi moduli v mrežo podatkov, ki se širi premosorazmerno s številom novih modulov. Vzorci, ki nastajajo na ta način, tvorijo video kolaž, ki se oblikuje glede na aktivnost in frekventnost obiskovalcev, grafična podoba na platnu pa se ponavlja tudi, ko ni nikogar v prostoru.
Količina informacij na transparentnem polju vzorcev gledalca usmerja k izboru med dvema možnostma. Prvič, da se identificira kot original, in drugič, da se izgubi v polju vzorcev, spremeni pogled na original. Informacija o vzorcu ga doseže v kognitivnem procesu, ki je prekrivanje obeh možnosti.
Prenos informacij o originalu je v neposredni povezavi z biološkim fenomenom telesa, ki vstopa v akt multiplikacije originala. Reprodukcija žive materije ne predstavlja samo prenosa informacije, temveč sintezo vseh možnih identifikacij. Osrednja, najpomembnejša, je identifikacija s samim seboj.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   10  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004