Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Otvoritev razstave - Nejc Franetič Deso:... 22. 3. 2019  
       
 
Nejc Franetič-Deso (1990) je od njegove zadnje razstave v Mladinskem centru Postojna leta 2012 slikarsko dozorel ali bolje rečeno, osivel. Serija ta sivih slik, ki bodo na ogled na tokratni razstavi, je nastala iz ideje preslikovanja starih motivov različnih avtorjev, od katerih ostane le detajl, ki ga pusti v sliki kot spomin na siromašno preteklost platna. Kot kazen za nekoga, ki se je brez odnosa odrekel svoji sliki. Nejc te slike posivi.
Narava sive barve je nevtralna, ni ne prazna in ne polna, ni ne svetla in ne temna, je le bolj-ali-manj, kot brezalkoholno pivo ali vegetarijanska klobasa. Te lastnosti vsekakor ne pritičejo avtorjevemu karakterju. Nejc ni nevtralec, je iskren in bo svetu povedal vse kar mu pritiče. Ne bo glasen, bo pa jasen. Drugo jutro mu ne bo žal.
V slikarstvu ni prostora za omahovanje. Akt samega slikanja mora biti odločen, predvsen v trenutkih, ko se slikar odloči preslikati stari motiv in v odločitvah je Nejc stoodstoten. Kolikor kil - tolikšna suverenost.
Nejc Franetič veliko producira s pomočjo agregata in sončnih celic na področju grafike, risbe, slikarstva, tatuatorstva. Nejca je veliko – povsod. Trenutno živi in dela v tovarni, v sivih prostorih avtonomne cone Rog v Ljubljani.
(Mr. Retardo)
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004