Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Odprtje razstave - Amadea Ris: Simboli in... 22. 4. 2022  
       
 
Amadea Ris (1994) je diplomirala iz likovne pedagogike na Pedagoški Fakulteti v Ljubljani, trenutno pa je absolventka magistrskega programa Videa in novih medijev na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Navdušuje se nad odkrivanjem mitskih, arhetipskih in simbolnih vsebin ter ustvarja sodeč po notranjem kompasu.
O razstavi:
Nič ni naključno in vse je z namenom. Namenom višjega razumevanja Sebe in Svet(eg)a okoli nas. Zemlja je planet polarnosti in vse, kar fizično biva na tem planetu vsebuje tudi nekakšen simbolen svet, ki ga opredeljujeta psihološka in duhovna komponenta. Dualnost ni napaka. V duhovnem smislu se opira na koncept dveh nasprotujočih si sil, ki uravnovešata življenje in nas same, ki smo življenje. Obstoja zavoljo odkrivanja pretoka intuicije, instinkta ali nagonskih odzivov in tem, kar je pred tem. Kot govori jin jang filozofija; noč je namreč mogoča le zato, ker obstaja dan. Desna ima pomen le zato, ker obstaja leva. Moški obstaja, ker obstaja ženska. Kadar ustvarjamo iz nič, ne more biti drugače kot da ob vsaki ustvarjeni stvari ustvarimo tudi njeno nasprotje. Brez njenega nasprotja, bi vsaka stvar prenehala obstajati. Kako le bi lahko ustvarili noč in temo, brez dneva in svetlobe? Po čem bi jo prepoznali kot noč? Le v perspektivi njenega nasprotja jo lahko razumemo in spoznavamo kot tako. Brez svojega nasprotja vse preprosto izgine.
Za obstoj enega pola je torej potreben obstoj nasprotja, drugega pola. Za kvaliteten medsebojni odnos med obema poloma pa je potrebno vzpostaviti nivo ravnovesja in harmonije med poloma znotraj nas samih. Razumevanje primarne enotnosti celotne skupnosti življenja na planetu Zemlja je nekaj, kar se mora zgoditi v mislih in srcu vsakega od nas posebej.

Razstava bo na ogled do 13.5.2022.

 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004