Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Lampa: otvoritev razstave serije svetil J... 15. 1. 2016  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Oblikovalski tandem  nam bo na tokratni razstavi predstavil zanimivo serijo visečih svetil z imenom Lampa. Izdelane so iz lesa, lasersko izrezane in ročno sestavljene brez lepljenja. Preprosta, poceni izdelava, dostopna surovina, rešitev pa estetska in učinkovita. Seveda, brez idej ne gre! Uganete kje sta Jan in Veronika našla navdih za oblike svojih luči?

Jan Rudman in Veronika Maruško sta oblikovalski par, ki skupaj ustvarjata na različnih področjih oblikovanja, od produktnega do interijerjev. On je študiral na Fakulteti za arhitekturo, ona Oblikovanje tekstilij in oblačil. Njuni izdelki so brezčasni z vonjem po lepih spominih iz preteklosti. V večini so ročno izdelani z združevanjem starih in sodobnih tehnik. V njih se kaže ljubezen do naravnih materialov in odgovornost do okolja. Njuno oblikovanje je preprosto, lepo in uporabno, dovršeno v detajlih in načinih uporabe. Sama pravita, da preoblikujeta izkušnje iz preteklosti za potrebe sedanjosti in prihodnosti.

Veronika Maruško  je v sodelovanju s Špelo Hvale prejela nagarado za Presežek v produktnem oblikovanju JV Evrope na lanskem Mesecu oblikovanja za projekt Kako? Tako. / Domače Igrače.
 

 
     
     
   
Letak
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004