Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Večer Stand-up komedije... 29. 12. 2012  
       
 
Jonas Ž
Le kdo ne pozna legendarnega Jonasa, ki smo ga sprva spremljali na Radiu Študent, nato v oddajah Videošpon, Brez zapor, Kdo želi biti milijonar, Trenutek resnice in številnih predstavah ter filmih.
Jonas Žnidaršič je vsem dobro poznan kot TV voditelj, igralec, pisec bloga, ljubitelj računalnikov in digitalne tehnologije na splošno, celo odličen šahist, igralec pokra in biljarda, predvsem pa je znan po tem, da česar se loti, se loti na polno. Pred dvemi leti se je na odru preizkusil tudi kot stand up komik in se odrezal več kot odlično. Na začetku je publiko zabaval kot lik “pater Janez Žnidaršič”, potem pa ugotovil, da ga imajo ljudje raje če je on sam. Vse kaže, da nas bo Jonas zdaj vse večkrat navduševal tudi v vlogi stand up komika.Sedaj se predstavlja kot vsem dobro znani Jonas Ž in mnoge zagotovo zanima, kakšen je njegov pogled na svet. Trenutno Jonas nastopa v svoji avtorski predstavi "Moja Slovenija" v Siti teatru BTC, nazadnje smo ga videli v vlogi strogega žiranta TV oddaje Misija Evrovizija, spremljamo pa ga lahko tudi v vlogi voditelja prireditve »Stand-up komik leta« v Kinu Komuna.
Jonas je med Slovenci dobitnik največ nagrad Viktor, v dolgoletni karieri je dobil kar 13 kipcev, prvega v letu 1982 kot voditelj Radia Študent, zaenkrat zadnjega pa v letu 2007 za popularizacijo blogov. Svoj prosti in neprosti čas najraje preživlja v hiši na obali, kjer greje svoje kosti na sončku in razmišlja o prihodnosti slovenske scene.
 

 
     
     
Dušan Tomić Dule
Dušan je tako preprost, da je zapleten. Hiter, čustven, včasih sam sebi nasprotuje, česar ne bo nikoli dojel in čemur se bo vedno iz srca smejal. Relativno mlad, relativno srečen in relativno nadarjen fant. Hecen, večkrat je nasmejal ljudi prav takrat, ko je bil najbolj resen. Budi domišljijo in pleše po tenkih mejah različnosti in nasprotij. Ko je bil še majhen, je vsak večer pred spanjem sam sebi obvezno odpel kakšno za lahko noč, kasneje prepeval neznanim gospodičnam po ulicah Ljubljane, zdaj pa občinstvu imitira in interpretira slovenske pevske zvezde. Zmagovalec izbora za Komika leta 2012 je prepričan vase in s svojim umirjenim nastopom nas odpelje na krilih domišlije.
Kot sam pravi je že od nekdaj ves čas nekaj glumil. Že vrsto let deluje kot improvizator v improligi, rad pa se izraža tudi s petjem in interpretacijo besedil.
Kot komik je njegov material osebno izpoveden, kjer se dotika vseh področji, od odraščanja, poklicev, ki jih je opravljal pa do njegovih poizkusov razumevanja očeta. Svoje nastope pogosto začini z imitacijo petja nekaterih slovenskih in tujih glasbenikov.
Rad ustvarja, piše verze in zgodbice, med drugim pa se je preizkusil tudi v uličnem gledališču in pantomimi.
 

 
     
     
Simon Zajc
Simon je komik mlajše generacije, ki se je preizkusil kot voditelj na TV Paprika in ugotovil, da je to super stvar. Od takrat je radijski in televizijski voditelj ter povezovalec prireditev. Med drugim je voditelj v oddaji To bo moj poklic na TV Slovenija. S stand up komedijo se je začel profesionalno ukvarjati letošnjo pomlad in sodi v novi val slovenskih stand up komikov.  

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004