Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Punk koncert: Banditi, White stain, Dead ... 8. 4. 2011  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Banditi
Band sta ustanovila BB ter sedaj že bivši član Hanson leta 2005 z namenom preigravati uspešnice drugih skupin. Prvotno so band sestavljali Matt, BB, Hanson in BoNe. Že po dobrem letu njihovega delovanja so na radijske postaje lansirali singl Nick O'teen za katerega je bil posnet tudi videospot v sodelovanju z RTV Slovenija. Ker so se s časoma v bandu pojavile želje po ustvarjanju lastne glasbe ter zaradi prekrivanja koncertov, saj je bil Hanson istočasno tudi basist v glasbeni skupini Zablujena generacija, je bil band primoran zapustiti prav on. Njegovo mesto je na bas kitari leta 2007 zapolnil Red. Ker pa so pričakovanja in želje postajale vedno večje, se jim je še konec istega leta pridružil Mr. AJ na solo kitari. Po dobrih štirih letih so izdali drugi singl Rad bi le. Prav tako kot za prvi singel je bil tudi za slednji komad posnet videospot. Mesto režiserja sta zasedla Iztok Žgavec ter Miha Rainer.
25. marca 2010 so pri založbi Multirecords izdali svoj debitantski album z naslovom Society Love Songs. Celotno snemanje in miksanje plošče je nadzoroval Igor Seljak, mastering pa so zaupali producentu in prijatelju Kemblu Waltersu v Los Angelesu (ZDA).
 

myspace... www...
 
     
     
White stain
Štiričlanska punkrock zasedba White Stain prihaja iz Ljubljane. Začetki skupine segajo v leto 2008, v tem času je prišlo do manjših sprememb v zasedbi. Današnjo zasedbo sestavljajo:
-    Maks Pust (kitara, vokal)
-    Gregor Dražil (kitara, back vokal)
-    Jure Dolamič (bas, back vokal)
-    Matija Kuzman (bobni)
Sicer še mlada skupina ima za sabo že mnogo glasbenih izkušenj. Več kot 100 odigranih koncertov na domačih in tujih tleh (Hrvaška, Romunija, Srbija, Avstrija) od tega 3 krajše turneje. Za njihov prvi singel so lani posneli tudi videospot in sicer za skladbo »Possesius«. Tako v besedilih kot v glasbi band skuša biti čim bolj inovativen in se odmikati od klasičnih zasnov. V besedilih se ukvarja z bivanjskimi problemi modernega človeka, v samih skladbah pa skuša ustvariti čim bolj raznovrstne ritmične in melodične vzorce - »punkrock s sporočilom«.

 

myspace... www...
 
     
     
Dead Pope's Company (Č)
Dead Pope's Company so skupina ki da besedi rock'n'roll pravi pomen. Njihova glasba je zmes garažnega punka in hitrega rock'n' rolla, za surovim zvokom kitar pa se skrivajo spevne melodije, ki naredijo njihov edinstven zvok. Všečna mešanica The Hives, The Pink Spiders in Tokyo Sex Destruction torej.
Skupina je nastala leta 2009, novembra 2010 pa je pri založbi X Production izšel njihov prvenec z naslovom »Alcoholiars, Christians and Weasels (It Took Much More Time Than We Thought)«. Dead Pope's Company prihajajo iz Češke, kjer so odigrali že mnogo koncertov. Prav tako pa se lahko pohvalijo tudi z dvema odmevnejšima turnejama po Romuniji in Japonski. V prestolnici, Tokiu, so posneli tudi videospot za eno izmed skladb in sicer za pesem »Happy End«.

 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004